ECONOMIA
Especials 05/04/2012

El govern valencià subhasta propietats valorades en 16 milions d'euros

Són un total de 31 propietats, entre immobles i parcel·les, situades a València, Alacant, Castelló i Madrid

Efe
2 min

ElxEl govern valencià ha tret a subhasta 31 propietats –entre immobles i parcel·les– situades a València, Alacant, Castelló i Madrid, amb un valor de taxació de 16 milions d'euros.

Aquesta mesura s'emmarca dins del pla d'optimització del patrimoni de la Generalitat Valenciana, i l'ha feta pública aquest dijous el conseller d'Hisenda, José Manuel Vela, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en què també ha anunciat que durant el primer trimestre de 2012 s'han destinat 3.235 milions d'euros a pagaments pendents.

Les propietats més destacades són els cinc garatges i les dues oficines del Consell al carrer Españoleto a Madrid, que tenen un valor de taxació conjunt que supera els 3,6 milions de euros.

Vela ha explicat que els edificis i les parcel·les que se subhasten són propietats de les quals la Generalitat Valenciana ja no fa ús. A aquest primer paquet s'hi sumaran altres propietats fins a completar els 120 milions d'euros que el govern valencià preveu obtenir a través de la venda i subhasta de propietats.

La conselleria d'Hisenda ha obert un espai a la seva pàgina web on es poden consultar els béns que estan actualment oberts a subhasta i els que està previst que hi surtin en els pròxims dies, després de la seva publicació al 'Butlletí Oficial' (DOGV). De moment, aquest primer paquet de propietats encara figuren al segon apartat.

El pla d'optimització també inclou la subhasta de 42 vehicles del parc mòbil de la Generalitat Valenciana, que se celebrarà el proper 21 d'abril, i un pla d'estalvi energètic que s'està elaborant.

D'altra banda, el vicepresident valencià, José Císcar, ha informat que en el primer trimestre de l'any la Generalitat ha destinat 3.235 milions d'euros a pagaments pendents en sanitat, educació i serveis socials, una xifra que suposa una despesa mitjana diària de prop de 40 milions d'euros –equivalent a la construcció de 16 col·legis públics al dia.

stats