Al clàssic europeu amb bones sensacions

El Barça Lassa guanya a Badalona per desena vegada seguida (59-85)

à.g.
Tomás Satoransky, base del Barça Lassa, supera Albert Miralles, pivot del Fiatc Joventut.

BadalonaEl Barça Lassa va superar ahir la prova de Badalona, on el Fiatc Joventut tan sols va poder competir durant dos períodes (59-85). L’equip blaugrana, que va repartir 20 assistències i va tenir uns bons percentatges de llançament, va trencar el partit en una segona meitat de clar domini culer. Un total de 9.143 espectadors van presenciar en directe un duel català que va acabar per desena vegada consecutiva amb triomf visitant.

A quatre dies del clàssic del Palau Blaugrana contra el Reial Madrid, Joan Carles Navarro i Stratos Perperoglou van notar molèsties físiques i no van poder acabar el partit a l’Olímpic. “No puc aventurar res, veurem com evolucionen”, va dir Xavi Pascual, entrenador del Barça Lassa.

Sense 15 jugadors a la plantilla i amb molts menys recursos econòmics, la Penya va arribar viva al descans (33-35). L’equip verd-i-negre va saber atacar els defectes d’un Barça Lassa que mai es va trobar còmode. Animat per la seva actuació de divendres contra el CSKA de Moscou, Justin Doellman va sostenir l’anotació culer amb 16 punts en 13 minuts.

El Barça Lassa va trencar el partit en un tercer període en què es va construir una renda de 18 punts (38-56). Tot i això, el Fiatc Joventut no es va rendir i va continuar lluitant fins al final. Marcus Eriksson va tenir més protagonisme que altres dies i va acabar sumant 11 punts i 5 rebots. La diferència final va ser de 26 punts (59-85).

“Hem fet un partit seriós i en el tercer període hem aconseguit trencar el partit. Hem millorat la defensa i hem jugat amb més velocitat durant la segona meitat -va dir Xavi Pascual-. Podem fer-ho bé o malament, però el compromís de tots els jugadors és extraordinari i cada dia entrenen al límit”, va afegir el tècnic, que va reconèixer no haver vist el partit del Reial Madrid.

“El partit ha tingut dues cares. L’inici de la segona part ha determinat el partit i el Barça Lassa ha sigut molt superior a nosaltres. No hem tingut forces i ens hem desmoralitzat una mica contra un rival que no perdona”, va opinar Salva Maldonado, tècnic del Fiatc Joventut.

Un bon Abalde, insuficient

“El Barça és un equip top i durant el tercer quart no hem pogut seguir el seu ritme. Hem de fer un pas endavant i treballar més”, va dir Alberto Abalde, que va anotar 14 punts. El seu company Brandon Paul, però, va estar més desencertat i tan sols va anotar dos dels onze tirs que va intentar.

L’ICL Manresa no abandona la ratxa negativa (83-56)

L’ICL Manresa no va poder donar la sorpresa i va perdre ahir a la pista del València Basket (83-56). L’equip català va patir la desena derrota en els últims onze partits. El València Basket va començar el partit amb un parcial de 16-2 que va condicionar el duel i, tot i les baixes, va anotar punts amb molta facilitat contra un rival desmoralitzat pels últims resultats. L’equip de Pedro Martínez va sumar 52 punts en els primers 20 minuts (52-32). Jordi Trias (13 punts i 11 rebots) va tenir una actuació destacada entre els locals, mentre que Chase Simon (14 punts) va ser el màxim anotador visitant. “A la primera part hem pagat els errors defensius. A la segona part hem competit, tot i que no per poder lluitar pel partit. Chase Simon ha fet un pas endavant i ha assumit protagonisme, però ha estat desencertat ofensivament, com tots”, va resumir Ibon Navarro, entrenador de l’ICL Manresa. “Hem perdut moltes pilotes, però hem sabut concretar la nostra suposada superioritat”, va explicar Pedro Martínez, tècnic del València Basket. El català va destacar la tasca de Jordi Trias, “un jugador que es guanya el respecte cada dia”.