NBA
Esports 14/04/2012

Els Lakers s'acostumem a guanyar partits sense el lesionat Kobe Byrant (103-97)

Tercera victòria en quatre partits dels californians sobre els Nuggets, amb 14 punts i 10 rebots de Pau Gasol

Efe
2 min
Pau Gasol, defensat per Al Harrington, dels Nuggets

BarcelonaQuart partit seguit sense Kobe Bryant i tercera victòria dels Lakers en imposar-se per 103-97 els Nuggets en un final ajustat amb 30 punts de Bynum, 24 de Barnes i un nou 'doble doble' de Gasol amb 14 punts i 10 rebots, als quals cal sumar 5 assistències. Per part dels Nuggets van destacar Andre Miller, amb 20 punts, i Arron Afflalo i Al Harrington, amb 18 punts cadascun.

Els californians van ser dirigits avui des de la banqueta pel tècnic assistent John Kuester, ja que Mike Brown, que va atendre als mitjans poc abans del partit, va haver d'abandonar el pavelló per raons personals. Conscients de la seva superioritat pel que fa a centímetres, els Lakers van bolcar el joc des del començament en Gasol i Bynum per tal d'adquirir una ràpida avantatge (30-16) tot i la velocitat que intentaven imprimir els de George Karl al seu atac, alguna cosa desdibuixat a causa dels seus nombrosos errors en el tir (5/20, 25 per cent).

La diferència de punts es va mantenir gràcies al bon moment que travessa Metta World Peace i l'aportació de Steve Blake i Barnes des de la banqueta, però la situació va canviar pel que fa Karl va ordenar dobles ajudes sobre Gasol al pal baix i Ty Lawson i Miller van prendre el timó en Denver (43-39). Un triple de Danilo Gallinari-el seu primer encert en sis llançaments-va estrènyer encara més les coses (48-46) abans del descans.

Per llavors els de Colorado ja havien desxifrat que la clau per tenir una oportunitat en el partit passava per treure a Bynum de la zona, cosa que van aconseguir només per moments, perquè el 17 local, immens, va tenir la paciència i la intel·ligència suficients per esperar seu moment i crivellar el cèrcol amb l'ajuda de Gasol (73-60).

No obstant això, un triple de Harrington al final del tercer quart i una entrada de Miller iniciat l'últim període (79-73) van tornar a sembrar certs dubtes en els locals, que no van poder evitar que el xoc s'encaminés a un final amb més traves de les que es presumien al començament.

Harrington i un poderós JaVale McGee van donar nova empenta a Denver (91-90, m.45) a la recta final, però sis punts consecutius de Barnes (un triple, un tir lliure i una penetració) van trencar les il·lusions de l'equip de Karl quan més a prop va tenir la remuntada.

stats