LA PLANTILLA 2012-2013
Esports 06/07/2012

Alba torna a lluir els colors de la seva vida

Albert Solé
3 min
Alba torna a lluir els colors de la seva vida

BARCELONA.Des del 28 de juny Jordi Alba sabia oficialment que aquesta temporada tornaria a ser jugador del Barça, però fins ahir encara no s'havia pogut vestir amb la samarreta blaugrana, la del club de la seva vida. L'última vegada va ser el 2005, quan, amb 16 anys, els responsables del futbol base del Barça li van obrir la porta de sortida perquè era massa menut. Han passat set anys -entre el Cornellà, el Nàstic i el València- fins que s'ha guanyat el dret de tornar a casa, i ho fa sense retrets, tot el contrari: "A ningú li agrada sortir d'un club com el Barça, però vaig marxar amb el cap molt alt i vaig anar al Cornellà, on em van tractar molt bé i on vaig passar dos anys meravellosos. No s'ha de mirar enrere, sinó endavant, ara hi ha gent diferent al club i confien en mi", va explicar Alba durant la presentació oficial. En aquest sentit, el vicepresident esportiu va voler recalcar aquest detall: "El cas del Jordi és un bon missatge per als jugadors del planter del Barça. Cada any hi ha altes i baixes, i ell ha demostrat que amb esforç i treballant ha pogut tornar".

Les xifres del traspàs de Jordi Alba del València al Barça són 14 milions d'euros pel fitxatge, 90 milions de clàusula de rescissió a partir d'ara i 5 temporades de contracte. Bartomeu ha explicat els números d'una operació que no ha sigut gens fàcil: "Zubizarreta ens va comunicar fa un any que volia incorporar Jordi Alba. No ha estat fàcil, perquè les negociacions han estat llargues. Però gràcies al desig de la directiva i també del jugador, Jordi Alba ara és aquí".

A l'hora de definir Jordi Alba, Andoni Zubizarreta, director esportiu blaugrana, ha admès que després de l'Eurocopa li és més fàcil: "Fa un parell de mesos hauria hagut de parlar més d'ell, però amb les imatges de l'Eurocopa se'l defineix molt bé. És un jugador dinàmic, intens, amb molta qualitat tècnica. És esquerrà, però maneja bé les dues cames. És polivalent i capaç d'adaptar-se a diferents llocs i esquemes. És un futbolista molt competitiu, i això al Barça ens interessa".

I els Jocs Olímpics?

Quan van tocar les preguntes obligades sobre si convé o no que encadeni Eurocopa i Jocs Olímpics i es perdi la pretemporada amb el Barça, Jordi Alba se'n va escapar amb elegància per no complicar més la situació: "Jo vaig parlar amb Milla [seleccionador olímpic] quan encara era al València, ara ho hauran de parlar el Barça i la Federació". I aquí és on va entrar Andoni Zubizarreta a respondre totes les preguntes sobre el tema: "Sabem que sempre que hi ha una cita internacional tenim molts jugadors convocats. Ens adaptarem al que hi hagi, com sempre, però parlarem amb la Federació per intentar trobar una solució". I va afegir: "Ja n'he parlat amb Tito Vilanova, i coneixíem la situació d'Alba abans de fitxar-lo. En qualsevol cas, la planificació no canvia. L'hem fitxat per cinc temporades, no per un estiu".

Un dia llarg a Can Barça

El primer dia oficial com a jugador del Barça de Jordi Alba va començar força d'hora, a les 9 del matí, a l'Hospital de Barcelona, on li van fer les diverses anàlisis mèdiques de rigor, i després es va traslladar a la Ciutat Esportiva, on els serveis mèdics del club li van fer passar les proves d'esforç habituals. Era l'últim formalisme necessari per poder firmar per fi el seu nou contracte amb el Barça, fins al 2017, cosa que va fer a primera hora de la tarda. Posteriorment va ser el torn d'un altre ritual imprescindible, les primeres fotos amb la samarreta del Barça sobre la gespa del Camp Nou davant uns 10.000 aficionats. Mai s'hauria imaginat aquest moment aquell 2005, quan el va fer fora de La Masia. I després l'examen dels periodistes a la Sala París. Un altre ritual.

stats