MERCAT DE FITXATGES
Esports 20/06/2011

Alexis Sánchez s'acosta

Les negociacions de la secretaria tècnica del Barça per reforçar l'equip van in crescendo . L'Arsenal ja admet contactes per Cesc, però el cas en què hi ha més moviment és el d'Alexis Sánchez.

Toni Padilla
4 min
Alexis Sánchez s'acosta

BARCELONA.L'internacional xilè Alexis Sánchez va agafar un avió amb destí a Barcelona un cop es va acabar el partit amistós entre Xile i Estònia d'aquesta matinada passada. L'encara jugador de l'Udinese va rebre el permís del seleccionador xilè, Claudio Borghi, per escapar-se uns dies de la concentració per preparar la pròxima Copa Amèrica -no jugarà l'últim amistós contra el Paraguai-, i volar cap a terres catalanes. Ara falta saber quin és el motiu exacte del viatge.

Segons bona part de la premsa xilena, les raons són clares. Alexis Sánchez serà aviat nou jugador del Barça. Segons l'entorn del club blaugrana, en canvi, la situació és diferent. Alexis vol ser blaugrana i el Barça el vol. Però el club presidit per Sandro Rosell no està disposat a pagar el preu que demana l'Udinese. Alexis, doncs, volaria cap a Barcelona per demanar personalment al propietari de l'Udinese, Giampaolo Pozzo, que cedeixi una mica i el deixi marxar al Barça.

Pozzo, propietari de l'Udinese i del Granada, prefereix acceptar la millor oferta econòmica. I ara mateix seria la del Manchester City, que estaria disposat a pagar fins a 38 milions d'euros. El Barça, de la seva banda, no n'ofereix més que 28. La pressió que pugui fer el jugador, doncs, pot ser clau. Alexis volaria a Barcelona no per signar, sinó per parlar amb Pozzo. Perquè els Pozzo ja fa anys que viuen a Barcelona, on tenen altres negocis fora del futbol.

Alexis també s'ha encarregat d'escalfar la situació des de Santiago de Xile. El principal diari del país, El Mercurio , publicava ahir en portada que Alexis signarà segur i que es convertirà en el jugador xilè més car de la història. Segons han informat diferents periodistes xilens, l'encara jugador de l'Udinese hauria comentat als seus companys de la selecció que aviat fitxarà pel Barça, i aquesta informació ha arribat a la premsa del seu país. En declaracions a El Mercurio , Alexis ha comentat que sempre ha dit que li agradaria ser "dels millors jugadors del món", i per ser-ho hauria de jugar "al millor club del món". El jugador ha pactat amb el seu representant, Fernando Felicevich, una estratègia agressiva per aconseguir ser blaugrana. El Barça ho sap i ho veu bé, ja que té més pressa que l'Udinese.

El factor Copa Amèrica

Els Pozzo són gent que ja fa anys que destaquen per saber fitxar bé i vendre millor. Els propietaris de l'Udinese saben que una bona actuació del seu jugador en la pròxima Copa Amèrica els permetria poder demanar encara més diners. I si finalment no arriba cap oferta que agradi tant a la seva butxaca com a Alexis, una bona opció és quedar-se el xilè un any més perquè jugui la Lliga de Campions i segueixi fent més gran la seva cotització. Sánchez sap que Cesc és prioritari i que si el Barça no el fitxa ara potser perd un tren.

L'oferta del City, la segona dels anglesos en dues setmanes per Alexis, seria d'uns 38 milions. El Barça, de la seva part, de mica en mica s'acosta a un acord, però queda feina per fer. El Barça ofereix 28 milions i l'Udinese en demana com a mínim 35, que poden baixar en funció de si el club italià accepta incloure jugadors en l'operació, com Jonathan Soriano. El davanter va parlar ahir a Com Ràdio i va admetre que "marxar a un club que jugarà la Lliga de Campions com l'Udinese podria ser el millor per al club i per a mi". Soriano, doncs, ho facilitarà tot.

Una alta opció és incloure en el contracte unes xifres que el club italià cobraria en funció de diferents clàusules, relacionades amb minuts jugats i títols aconseguits. El que sembla clar, però, és que les xifres publicades a Xile no serien certes. Segons el diari La Tercera , Alexis signaria per quatre temporades i cobraria uns 4,4 milions de dòlars cada any (uns 3 milions d'euros). Aquest diari també xifrava l'operació en 38 milions d'euros. Una quantitat que el Barça no vol pagar.

Fernando Felicevich, agent del jugador, va afegir misteri a la situació en comentar al seu Twitter: "Fins aquí anem bé, va dir el porc amb una poma a la boca", una frase molt semblant a la que va dir quan va aconseguir que el Sevilla contractés els serveis de Gary Medel, un altre internacional xilè que representa. Segons la premsa xilena, seria una bona mostra que les negociacions van per bon camí. El que queda clar és que Alexis ha decidit moure peça personalment. Normalment callat, el jugador hi ha dit la seva i ara intentarà convèncer els Pozzo.

Cesc, abans o després?

Per a la secretaria tècnica del Barça, doncs, tot plegat és un joc d'equilibris. Cal avançar en les negociacions per Alexis Sánchez, però tancar el seu fitxatge a un preu massa alt pot ser negatiu per a l'operació de Cesc. El jugador de l'Arsenal és la prioritat de l'equip de Pep Guardiola i el preu que es pagués pel futbolista xilè podria disparar les pretensions dels gunners per tot un campió del món com Cesc. Per tant, també es treballa fort en aquest fitxatge.

La data clau és el 5 de juliol, quan l'Arsenal tornarà a la feina. El Barça vol tancar-ho tot abans, i ahir el president dels londinencs, Peter Hill-Wood, va admetre per primer cop una conversa oficial entre els dos clubs: "El Barcelona ja ha contactat de manera oficial amb l'Arsenal per preguntar per Cesc Fàbregas. Hem parlat sobre Cesc, però ni hi ha una oferta formal per ell ni nosaltres el volem deixar marxar", va afegir. Hill-Wood, però, també ha reconegut que és prou normal que el jugador vulgui tornar a Barcelona perquè "és d'allà". Un petit èxit, perquè l'Arsenal fins ara es feia el sord i no escoltava el Barça. Ara ja parla.

El Barça també persegueix el tècnic Arsène Wenger, actualment de vacances, i que és el màxim responsable a l'Arsenal a l'hora de decidir quins jugadors es poden vendre o no. Tard o d'hora tocarà parlar amb Wenger, que es fa el sord. Com feia Hill-Wood, que ara ja escolta.

stats