MUNDIAL DE FITXATGES
Esports 22/07/2011

Alexis, el primer

Després d'una llarga espera, ahir es va fer oficial la incorporació al Barça d'Alexis Sánchez, el primer jugador xilè que vestirà la samarreta blaugrana. El davanter, de 22 anys, signa per a cinc temporades.

Nuria García
2 min

Barcelona.Després de molts dies d'espera i d'haver fet un munt de reunions, per fi ahir es va fer oficial la contractació d'Alexis Sánchez per al Barça. El seu representant, Fernando Felicevich, ja havia dit feia temps que un cop Alexis acabés la seva participació en la Copa Amèrica -en què defensava els colors de Xile- negociarien. Xile va quedar eliminada diumenge a la matinada, en caure contra Veneçuela. I dit i fet. Després de l'eliminació, van començar els contactes amb el Barça, el club on volia jugar Alexis. I tot es va allargar fins ahir, el dia en què va acabar de tancar-se el traspàs del xilè.

Alexis Sánchez, que serà el primer jugador de Xile que vesteix la samarreta del Barça, viatjarà aquest mateix cap de setmana fins a Barcelona i, si no hi ha cap canvi d'última hora, passarà el prescriptiu reconeixement mèdic dilluns, el mateix dia en què signarà el nou contracte i serà presentat.

Alexis és, com en el seu dia el fitxatge d'Ibrahim Afellay, una aposta de present, però també de futur, ja que el davanter xilè, que només té 22 anys, serà jugador blaugrana les properes cinc temporades.

Finalment, després de moltes especulacions, el Barça pagarà a l'Udines 26 milions d'euros fixos més 11,5 de variables.

Una reunió llarga i decisiva

L'operació per Alexis va començar a desencallar-se dimecres al matí, quan Gino Pozzo, el fill del president de l'Udinese, va aterrar a Barcelona. Tot just unes hores més tard, cap a les set de la tarda de dimecres, també arribava a l'aeroport del Prat el representant d'Alexis. I ahir al matí van començar els primers contactes. En una llarga reunió de quatre hores a l'Hotel Princesa Sofia es van trobar el director de futbol professional del club, Andoni Zubizarreta; el representant d'Alexis, Fernando Felicevich, i el director de fútbol del club, Raül Sanllehí. I posteriorment s'hi va afegir el vicepresident primer del Barça i responsable de l'àrea esportiva, Josep Maria Bartomeu.

Quan es va acabar la trobada, el Barça ja havia arribat a un acord amb el jugador. Però llavors faltava per resoldre la liquidació d'Alexis amb l'Udinese, el seu club fins ahir. Un acord al qual es va arribar al vespre, quan el Barça va fer oficial un fitxatge esperat i una de les prioritats del tècnic blaugrana, Pep Guardiola. "És un jugador jove, pot jugar en les tres posicions d'atac, té molta intensitat defensiva i, pel que m'han dit, és molt bon noi", va dir el tècnic dimarts. Ara, doncs, Guardiola ja té el seu fitxatge. Guardiola ja té el Niño Maravilla.

stats