MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 25/06/2012

Alonso fa màgia per guanyar a València

Nuria García
3 min
Alonso fa màgia per guanyar a València

BARCELONA"Ha estat el millor triomf de la meva carrera; és difícil explicar amb paraules què sento". Fernando Alonso va fer màgia ahir al circuit urbà de València per aconseguir el primer triomf al traçat valencià d'ençà que el 2008 aquest Gran Premi va entrar en el calendari del Mundial. L'asturià va aconseguir una gran remuntada (de l'onzena a la primera posició) en una cursa que va ser rodona per a ell sobretot de cara al Mundial, després dels abandonaments de Sebastian Vettel i de Lewis Hamilton.

Alonso va sumar un triomf èpic i molt treballat que va celebrar amb l'afició. Tot just va creuar la línia de meta, després d'uns revolts amb els braços aixecats, l'asturià va aturar el seu Ferrari al mig de la pista -en la roda de premsa va dir que havia tingut un problema i que per això no va poder arribar al parc tancat-, va baixar del cotxe i es va dirigir on eren els aficionats, amb qui va celebrar el triomf des de l'asfalt. L'asturià, que es va convertir en el primer pilot capaç de repetir triomf aquesta temporada, va plorar sobre el podi mentre sonaven les notes de l'himne espanyol i els 51.546 espectadors que hi havia a les graderies (33.581 menys que l'any passat) corejaven el seu nom.

Una cursa rodona per a Alonso

Alonso sortia onzè i després de fer una gran sortida -ja rodava vuitè abans del primer pas per meta- l'asturià va superar Hulkenberg aguantant-li l'exterior per posteriorment agafar-li l'interior. Vettel, que va conservar la primera posició, s'escapava de Grosjean, que va aconseguir desempallegar-se de Hamilton i res no va canviar després del primer pas pels boxs. Alonso, però, va tornar a la pista darrere Webber, Senna i Schumacher, i el van frenar una mica. Tot i això, en dues voltes, l'asturià els va superar, tot just abans que Vergne toqués Kovalainen i hagués de sortir el cotxe de seguretat a la pista. Això va fer que els 19 segons que Vettel tenia d'avantatge sobre Grosjean quedessin en no res.

Després de quatre voltes i amb tots els monoplaces arreplegats darrere Vettel, el cotxe de seguretat va marxar. El primer a atacar va ser Alonso, que va superar Romain Grosjean en el primer revolt. Quan tenia Vettel en el punt de mira, el cotxe de l'alemany es va aturar de cop i el Ferrari va superar el Red Bull sense que hi oposés resistència. El triomf es va aplanar una miqueta més per a l'asturià quan Grosjean, el pilot que el perseguia de més a prop, va haver d'abandonar en condicions semblants a les de Vettel. Quan només faltaven pocs revolts per a la bandera de quadres, Maldonado i Hamilton lluitaven per la tercera posició. El veneçolà va intentar una maniobra arriscada; tant, que va acabar impactant contra el McLaren de Hamilton. La cursa del britànic va acabar llavors i a Maldonado el van sancionar amb 20 segons.

El català Pedro Martínez de la Rosa, que va tenir molts problemes en les últimes voltes a causa del desgast dels pneumàtics, va acabar 17è.

10 Mundials sobre el podi

Fernando Alonso va pujar al capdamunt del podi per segon cop aquesta temporada i allà el van acompanyar Kimi Raikkonen i Michael Schumacher, que es va veure beneficiat pel xoc entre Maldonado i Hamilton. L'alemany va tornar al podi després de no pujar-hi des de l'1 d'octubre del 2006, quan, al volant d'un Ferrari, es va proclamar vencedor del Gran Premi de la Xina.

Entre els tres pilots que es van ruixar ahir amb cava al podi de la capital del Túria, a més, sumen deu campionats del món: als dos Mundials de Fernando Alonso (2005 i 2006, amb Renault) s'hi ha de sumar el títol del 2007 de Raikkonen amb Ferrari i els set de l'alemany Michael Schumacher (1994 i 1995 amb Benetton, i del 2000 al 2004 amb Ferrari).

stats