Esports 22/07/2012

Alonso vola sota la pluja de Hockenheim i sortirà primer

David R. Jover
3 min

BARCELONAFernando Alonso sempre dóna la cara i tracta de fer-ho el millor possible. Siguin quines siguin les condicions. Si quan el traçat està sec té més problemes per fer bones qualificacions, quan l'asfalt està mullat i a més plou és el gran rival a batre. Si les condicions són adverses, el pilot asturià treu el seu llibre d'estil i l'imposa sobre la pista. Podrà agradar més o menys la seva manera de ser i la personalitat que té, però és un fora de sèrie sota la pluja.

Ho va demostrar a la Gran Bretanya fa dues setmanes fent la pole position també amb la pista molla i rematant un bon cap de setmana amb un segon lloc en cursa darrere de Mark Webber, el seu gran rival avui si ens fixem en la classificació, en què Alonso és líder amb 129 punts, 13 més que l'australià.

Ahir al circuit de Hockenheim, a casa de Michael Schumacher, la sessió de qualificació va tenir dues parts ben diferenciades. Va començar la Q1 en condicions de sec, però en l'interval entre el final de la primera sessió amb l'inici de la Q2 va començar a canviar tot.

Va començar a ploure i a poc a poc l'asfalt del circuit va empitjorar, no va aguantar el fort ruixat que va caure durant més de quinze minuts. Molts dels cotxes van començar a fer aquaplaning i tots els temps es van allargar. Molts pilots, com per exemple Alonso, es van queixar de les condicions de la pista, però realment tots els pilots havien de patir-ho, així que la direcció de cursa va decidir tirar pel dret i es va seguir amb la sessió.

I aleshores Alonso es va desfer de Vettel en els últims minuts i va aconseguir una pole que avui li pot donar molt més del que en principi tenia planejat i previst amb el seu equip abans que comencés a ploure. "El cotxe ha funcionat bé en totes les condicions, una cosa que no passava sempre; avui [per ahir] s'ha comportat molt bé i, a grans trets, tot el cap de setmana ha estat així; ara hem d'acabar bé la feina", va assegurar en la roda de premsa posterior l'asturià. A més va afegir: "La carrera està programada en sec i ja sabem que més val sortir al davant i tenir una cursa més o menys tranquil·la; hem d'intentar ser al podi", va concloure el de Ferrari.

Un dels que també va brillar sobre l'aigua va ser un clàssic. Michael Schumacher, que va estar a punt de quedar-se fora de la Q2, va millorar les seves prestacions sobre l'aigua i al Gran Premi del seu país va tornar a evidenciar que a mesura que avança el Mundial ell també progressa. I no només això, sinó que també va deixar en evidència el seu company d'equip, Nico Rosberg.

El segon pilot de Mercedes tan sols va poder ser 17è i Schumacher, que va ser quart, sortirà tercer gràcies a la sanció imposada a Mark Webber, que va canviar la caixa de canvis i sortirà des del vuitè lloc de la graella.

De la Rosa, penúltim

I és que el pilot català, tot i superar per desena vegada aquesta temporada en els entrenaments el seu company d'equip, no va poder aconseguir l'objectiu de superar els Marussia. Sí que ho va poder fer en els entrenaments lliures que es van fer abans de la qualificació, però a l'hora de la veritat es va veure superat tot i haver començat bé. Era 20è i va veure com en els últims segons acabava 23è.

Avui (14 hores, TV3 i Antena 3) Fernando Alonso pot fer un pas de gegant per guanyar el Mundial.

stats