L'EXAMEN DE "LA TDP"
Esports 12/03/2012

Anàlisi Ricard Torquemada

Ricard Torquemada
2 min
Anàlisi Ricard Torquemada

INSUBORNABLE PUYOL

Ell no negocia mai la seva actitud, en qualsevol escenari, en qualsevol circumstància, contra qualsevol rival. En els moments inicials, quan l'equip va estar més imprecís, ell va impedir que es desinflés. Intens i contundent en la pilota dividida, sòlid i autoritari en l'anticipació, orgullós en la disputa aèria, és un referent per encomanar l'actitud adequada als seus companys. Inflexible en l'un contra un, va buscar línies de passada simples, però va lluitar cada pilota com si fos l'última de la seva carrera. Intel·ligent i disciplinat, va complir les seves obligacions amb bona nota.

BALANÇA BUSQUETS

Va tornar a demostrar maduresa tàctica i responsabilitat infinita en la intervenció tàctica per oferir equilibri. Va decidir amb encert en cada capítol del joc on s'havia d'oferir i quina línia havia d'auxiliar per generar superioritats numèriques. Sobretot es va infiltrar entre els centrals quan el Racing tenia la pilota per convertir un home a home perillós en un 4-4-3 i concedir una xarxa de seguretat a la línia defensiva de tres homes. En atac va pensar de pressa, va seleccionar la passada interior, va potenciar la circulació i va governar la possessió dividida sense cap treva.

INFILTRAT CESC

La línia defensiva de 3 li va permetre tornar a la posició on explota més bé la seva dimensió futbolística, la de mitja punta. Aquí té més llibertat per desplegar-se, per envair l'àrea i trepitjar-la. Es va oferir en l'associació, tot i no ser precís amb regularitat en el primer toc per la gespa. Va estar més efectiu en moviment que en el joc posicional, perquè la potència i l'orgull li permeten tenir èxit en les desmarcades verticals. Se li va resistir el gol, però això no li produeix cap pes. Va rematar amb perill i va assistir Messi en el primer gol. Només li falta assimilar la paciència com una obligació col·lectiva.

ENCARRILAT PEDRO

Es va reconciliar amb ell mateix en totes les assignatures excepte la del gol. Va donar amplitud, va estar segur en la intervenció, encertat en la presa de decisions i va canviar el ritme de l'atac amb conduccions tant per originar superioritats com per acabar xutant. Va tancar bé la banda, va donar continuïtat a la circulació i va completar els atacs amb bones centrades quan havia conquerit la línia de fons. Va regalar ofertes associatives profundes i només es va relaxar en una oportunitat en què no va calcular la necessitat del gol quan va encarar Mario. Va pujant esglaons i farà el cim amb paciència.

stats