Esports 05/07/2012

Andrés Manzano: "Quasi trenquem converses amb el València per mil euros"

Albert Solé
2 min
Andrés Manzano, director esportiu de la UE Cornellà.

El Cornellà és el tercer equip de Catalunya en futbol base, i va ser on Jordi Alba es va revalorar després de sortir per la porta falsa de La Masia. L'home que el va fitxar n'explica els detalls.

¿Ja sabeu la xifra exacta que rebreu del traspàs de Jordi Alba?

Encara no -la voltant d'un 10% dels 14 milions-, però no em preocupa. Nosaltres seguirem amb la mateixa filosofia, i aquests diners els farem servir per ajudar els nens que tenen problemes per pagar la quota, perquè puguin seguir jugant a futbol.

Tu vas fitxar Alba amb 16 anys quan el Barça el va descartar. ¿Va arribar desmotivat?

Ja el coneixia de la seva etapa al Barça i quan me'l va oferir el seu representant no m'ho vaig pensar dos cops. No el vaig veure desmotivat quan va arribar, al contrari, em va dir que si deixava el Barça ell només volia venir al Cornellà. Volia demostrar el que sabia fer, perquè al Barça no havia pogut, cosa que lliga amb el seu caràcter.

I a Cornellà fa el gran salt.

Sí, i això que al principi no va jugar gaire i ens preocupava. Llavors vam decidir canviar d'entrenador del juvenil B i tot va canviar. I al segon any ja va ser titular indiscutible al juvenil A, va debutar amb el primer equip i els últims mesos va acabar a Primera Catalana. El vaig fitxar i vaig compartir vestidor amb ell, per això hi tinc una relació molt especial.

I llavors arriba el València.

Cap al mes de maig ens van trucar Mallorca, Saragossa, Espanyol, Atlètic de Madrid i València preguntant per ell. Va voler marxar a Mestalla perquè era el club que més va apostar.

Tinc entès que les negociacions amb el València no van ser fàcils...

No, no ho van ser. Hi va haver algun moment de tensió i fins i tot jo les vaig donar per trencades durant dos dies per 1.000 euros de diferència -el València en va pagar 6.000 al Cornellà-. Llavors el pare del Jordi em va trucar per dir-me que confiava plenament en mi i gràcies a això al final tot va sortir bé.

stats