Esports 03/08/2012

Àngel Mullera intentarà ser el tercer blanc més ràpid del món

àlex Gozalbo
2 min
Àngel Mullera podrà participar avui en els 3.000 obstacles després de passar molts dies pensant que no podria fer-ho.

El Comitè Olímpic Espanyol (COE) i el Consell Superior d'Esports (CSD) van fracassar ahir en l'intent d'evitar la participació d'Àngel Mullera en la prova de 3.000 metres obstacles i l'atleta català, acusat de conducta inapropiada i de ser sospitós de dopatge, debutarà avui als Jocs Olímpics de Londres.

"La meva estrena als Jocs Olímpics coincideix amb el desè aniversari de la mort del meu pare, que ens va deixar un 3 d'agost; vull convertir la meva cursa en un homenatge a ell", explica a l'ARA Àngel Mullera. "El meu gran objectiu és classificar-me per disputar la final i demostrar que sóc un dels tres blancs més ràpids del món en la meva especialitat", diu el català, conscient que el domini dels atletes kenians és incontestable. La seva fase de classificació serà la primera i es disputarà a les 14 hores.

D'ençà que els correus electrònics que inculpaven Àngel Mullera i el relacionaven amb una trama de dopatge van aparèixer als mitjans de comunicació, l'atleta va començar a viure una paranoia. "Vaig donar de baixa la meva adreça de correu i vaig portar l'ordinador a netejar perquè ja no em fio de ningú; no sé si va entrar un hacker o què va passar, però no vull tenir més problemes", explica l'esportista de Lloret de Mar, que en les últimes setmanes ha tingut greus problemes per agafar el son i que fins ahir no va rebre l'autorització per desplaçar-se a Londres.

"El que no podia fer era quedar-me a casa plorant", recorda Àngel Mullera, que en les últimes setmanes ha comptabilitzat els entrenaments amb la lluita per demostrar la seva innocència. "Quan l'esport deixa de ser esport i passa a ser política es converteix en una merda; tan sols importa tenir un nom mediàtic", apunta.

"A l'atletisme no hi tinc amics"

Alguns esportistes no es van mostrar còmodes amb la participació d'Àngel Mullera, que no fa cas de les crítiques. "Al món de l'atletisme no hi tinc amics, només hi tinc companys; alguns de millors i altres de pitjors", deixa anar.

Sebastián Martos, l'atleta que havia estat escollit per substituir Àngel Mullera, va lamentar ahir la decisió del Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS).

stats