Esports 20/07/2012

Àngel Mullera, sota sospita per presumpte dopatge amb EPO

L'atleta de Lloret hauria intercanviat correus amb un preparador que li aconsellava que prengués substàncies prohibides. Mullera ho nega i la Federació d'Atletisme qualifica les proves de "paper mullat".

Martí Molina
2 min
Àngel Mullera durant una prova dels 3.000 obstacles. Suposadament, hauria recorregut al dopatge per millorar el rendiment.

BARCELONA.Àngel Mullera, atleta català dels 3.000 obstacles, està sota sospita per un presumpte dopatge amb EPO. Ahir el diari As revelava uns correus electrònics que l'atleta s'hauria creuat amb un preparador físic -de qui no van voler dir el nom- que li aconsellava prendre substàncies prohibides per aconseguir la marca mínima per ser a l'Europeu del 2011 i als Jocs de Londres.

La notícia va córrer com la pólvora i l'atleta de Lloret, campió d'Espanya el 2010 i amb bitllet per a la cita olímpica, no va tardar a reaccionar i a negar qualsevol acusació. "Estic tranquil, donaré la meva versió dels fets per aclarir-ho tot", deia al seu compte de Twitter. I més tard aclaria a Catalunya Ràdio: "És cert que es van posar en contacte amb mi, però no vaig acceptar mai res. He passat tots els controls. No estic gens involucrat en aquest pla de dopatge o com es digui".

En els correus electrònics que el diari esportiu fa servir com a prova, l'atleta manté una conversa amb el preparador i aquest li recomana productes prohibits com Mircera i Dynepo, dos tipus d'eritropoetina (EPO) destinada a augmentar el nivell de glòbuls vermells a la sang.

Quan Mullera encara era al Mundial de Corea del 2011, suposadament va demanar un tractament específic per millorar els temps. L'endemà, i sempre segons As , Mullera escriuria: "¿Dues setmanes abans de la competició [cal] parar de posar Mircea, no? Però si em fan un control sorpresa d'orina als tres dies, ¿què passa?" A partir d'aquí, el preparador li recomanaria altres productes com "hormona de creixement, que és indetectable".

"Paper mullat"

La Federació Espanyola d'Atletisme va reconèixer a l'agència Efe que va tenir constància d'aquests correus per mitjà d'una denúncia anònima, però que els serveis jurídics els van considerar "paper mullat".

En canvi, i en declaracions a As , Miguel Cardenal -secretari d'estat per l'Esport- no ho tenia tan clar: "Si Mullera no s'explica adequadament, no té cap sentit que participi als Jocs Olímpics".

stats