Esports 16/06/2012

Anglaterra deixa fora de combat Suècia (3-2)

T.p. / J.m.
Jonas Olsson lluitant amb l'autor del primer gol d'Anglaterra, Carroll.

Ibrahimovic torna a casa. La selecció de Suècia es va convertir ahir en el segon equip de l'Eurocopa a caure eliminat després d'un partit preciós a Kíev. Anglaterra va sortir guanyadora d'un partit amb un segon temps esbojarrat que es va convertir en una ruleta russa en què qualsevol dels dos conjunts hauria pogut acabar estès al ring. Un partit emotiu, amb canvis de guió imprevistos i amb un clar perdedor, una Suècia que, per joc, a la segona part va merèixer una sort millor.

L'Anglaterra de Hodgson, que recuperarà el sancionat Wayne Rooney en l'últim partit de la fase de grups, no enamora pel seu joc però sobreviu als ensurts. Per moments juga d'una manera tan grisa que s'arriba a oblidar que es tracta de la selecció que llueix tres lleons al pit. Però just quan provoca badalls, Gerrard és capaç de treure's una centrada preciosa perquè Carroll faci el primer gol del partit amb un cop de cap estèticament meravellós. Un gol que no pot evitar constatar la falta de presència de Gerrard i la incapacitat dels anglesos de controlar els temps del partit.

El primer temps d'ahir, de fet, no va ser res de l'altre món. Suècia, més necessitada de punts després de ser sotmesa pels gols de Xevtxenko en el primer matx, va intentar portar el pes del partit sense gaire sort. Ara bé, més enllà de les individualitats d'un Ibrahimovic sempre actiu, l'equip escandinau no tenia arguments per superar la defensa d'una Anglaterra que tampoc sabia gaire bé com atacar.

Un goig per als ulls

A la segona part tot va canviar. En part perquè Suècia va empatar ja als tres minuts de joc després d'una falta a la frontal que Ibrahimovic va convertir amb un misto en una assistència no desitjada cap a Mellberg, que va empatar. El gol va donar vida a un equip escandinau que va jugar millor durant una bona part del matx. Mellberg, renascut als seus 35 anys, feia el 2-1 poc després amb una bona rematada de cap que va despullar les misèries de la defensa anglesa. En aquest moment Anglaterra estava contra les cordes, però Walcott, que acabava d'entrar al terreny de joc, va empatar amb un xut afortunat des de la frontal que va passar a través d'un bosc de jugadors, entrant pel mig de la porteria d'un Isaksson que no va veure la pilota fins que la va tenir just davant.

Des d'aleshores i fins al final el matx es va convertir en un gran intercanvi de cops. Ibrahimovic intentava monopolitzar totes les accions ofensives sueques amb el seu egoisme i amb el seu gran talent futbolístic, però Hart aguantava bé les escomeses dels homes d'Erik Hamrem. Walcott, per la seva banda, aportava velocitat a una Anglaterra voluntariosa, i Welbeck va rematar d'esquenes a la porteria una gran cursa personal del jugador de l'Arsenal. Era el gol que deixava eliminada una Suècia que ahir va encaixar la seva primera derrota en tota la història davant dels anglesos en partit oficial.

Per a Anglaterra, el futur és senzill: si empata l'últim partit, amb Ucraïna, es classifica. Si perd, cau eliminada.