Esports 12/01/2011

Aparcar les eufòries per poder tancar l'eliminatòria

No hi ha rival fàcil. Aquesta frase tan tòpica del futbol se l'aplica Pep Guardiola per al partit que el Barça jugarà contra el Betis, un equip de Segona, el líder, que saltarà al Camp Nou amb vocació ofensiva.

Nuria García
1 min
Piqué controla la pilota en el partit que va enfrontar el Barça amb l'Athletic al Camp Nou.

BarcelonaTorna la Copa del Rei al Camp Nou. Després que els blaugranes es desfessin de l'Athletic, en una eliminatòria de vuitens que va ser d'allò més complicada i en què els de Guardiola no van poder superar el conjunt basc ni en l'anada ni en la tornada (0-0 al Camp Nou i 1-1 a San Mamés), el següent escull per poder arribar a la final de la Copa és el Betis, el líder sòlid de Segona Divisió A.

Guardiola, doncs, sap que el seu equip ha d'aparcar l'eufòria viscuda dilluns a Zuric en la gala d'una Pilota d'Or amb clar color blaugrana. El tècnic barcelonista té a tot l'equip disponible i, com és habitual en la Copa del Rei, segurament farà rotacions i donarà descans a alguns dels titulars per poder afrontar el complicat últim tram del mes de gener en les millors condicions possibles. L'objectiu dels blaugranes no és cap altre que evitar patir en la tornada i, per tant, intentaran deixar l'eliminatòria tancada en el partit d'avui.

Per experiència, Guardiola sap que no serà fàcil. "Excepte les dues eliminatòries amb la Cultural Leonesa i l'última amb el Ceuta, des que sóc entrenador no hi ha hagut cap eliminatòria en què no hàgim patit fins al final del partit de tornada", va comentar. I, a més, al davant tindrà un Betis que arribarà al Camp Nou amb una clara vocació ofensiva. No en va, el conjunt de Pepe Mel és el màxim golejador de Segona (43 gols en 19 partits), però alhora el menys golejat (17 gols).

stats