OPINIÓ
Esports 20/02/2012

Aquest equip es mereix tot el crèdit del món

Roger Grimau
2 min
Chuck Eidson, que no va poder jugar la segona meitat per una lesió, intenta superar la defensa d'Ante Tomic.

La derrota del Barça Regal a la final de Copa del Rei contra el Madrid i al Palau Sant Jordi és un cop dur, però ja està. Mai perdre un títol pot tenir connotacions positives però a partir d'ara l'equip s'ha de refer. Recuperar-se després del desgast que significa jugar tres partits en quatre dies sense el premi de la victòria final, que tot ho minimitza. És l'hora de cuidar i recuperar gent tocada i del treball mental.

Després de jugar la Copa del Rei no hi ha temps material per celebrar si has guanyat. Un bon sopar i poca coseta més. Si es perd, no s'ha de caure en el pessimisme. Com més aviat es pugui tornar a competir molt millor. Partits i minuts són el que necessitaran els jugadors per passar el tràngol. Això sí, n'estic convençut, aquest partit farà que quedi alguna cosa dintre que farà que l'equip creixi, i la fam per guanyar el pròxim campionat augmentarà. Una situació semblant ens va passar la temporada passada, per desgràcia vam tenir una mala setmana i no vam poder jugar la final four al nostre Palau Sant Jordi. Recordo la duresa d'aquells dies posteriors a la derrota, la tristor i la ràbia es notaven als entrenaments, però alhora va emergir dins nostre un sentiment molt fort, que va fer que no deixéssim escapar la Lliga Endesa fent uns play-off impecables.

L'aspecte mental en l'esport és un factor clau. El Madrid veia durant el primer quart que podia, que les coses que havien preparat per al partit els sortien gairebé a la perfecció. De mica en mica van anar creixent tant que semblava que realment hi hagués més jugadors a pista. Ajudes defensives, rebots, totes les pilotes dividides els queien a les mans. En atac tirs molt difícils entraven en els últims segons de possessió...

Per contra al Barça no li sortia res i, tot i així, es va mantenir en el partit fins al 51-52. Aquí el Madrid va aguantar l'envestida i els dos triples en els següents atacs van colpejar quasi de mort la moral dels blaugranes, a qui havia costat molt arribar fins a aquell punt.

La Copa per al Barça sempre és la cirereta més gran del pastís. Aquest any ja n'ha aconseguit dues de més petitetes: la lliga Catalana i la Supercopa. Ara el que toca és anar a buscar els pastissos grans: l'Eurolliga i la Lliga.

Aquest equip es mereix tot el crèdit del món, el crèdit dels campions.

stats