HANDBOL: EUROPEU DE SÈRBIA
Esports 15/01/2012

Arribar a semifinals, l'objectiu mínim d'Espanya a l'Europeu

David R. Jover
2 min
Valero Rivera, seleccionador espanyol des del 2008, acaba contracte a finals d'aquest any.

BARCELONA"És més difícil poder disputar els Jocs Olímpics que, un cop allà, aconseguir una medalla olímpica", va comentar Juan de Dios Román, president de la Federació Espanyola d'Handbol.

I és que l'exseleccionador espanyol sap per què ho diu. Amb Espanya va aconseguir dues medalles de bronze als Jocs (Atlanta 1996 i Sidney 2000) i quan més va patir va ser a l'hora de classificar-se.

Avui a Sèrbia l'Europeu d'handbol dóna el tret de sortida. La competició s'allargarà fins al 29 de gener. La selecció espanyola, entrenada per Valero Rivera i amb quatre jugadors catalans a les seves files -Cañellas, Ugalde, Tomàs i Viran Morros-, debutarà demà a les 18.15 hores contra França. Està enquadrada al grup C, amb rivals d'entitat. A més de França -que compta amb Thierry Omeyer, Luc Abalo, Jerome Fernández i Nikola Karabatic com a referències-, se les haurà amb Hongria -segon rival, dimecres 18 (20.15 hores)- i amb Rússia -tercer rival, divendres 20 (18.15 hores).

En cas de passar de ronda (els tres primers ho faran), només se sumarien els punts aconseguits contra els equips que han superat la primera fase, per tant, a la selecció espanyola li pot servir de ben poc vèncer només l'equip que quedi eliminat, perquè ho tindrà difícil per arribar a les semifinals, el seu objectiu mínim.

L'únic equip que té assegurada una plaça per als Jocs Olímpics de Londres de tots els que juguen és França. Són els actuals dominadors mundials d'handbol. Van aconseguir la medalla d'or a Pequín, a més d'haver guanyat els dos últims Campionats del Món i l'últim Europeu. Sens dubte, el rival a batre. En cas que França també guanyés aquest Europeu a Sèrbia, seria el segon classificat qui assoliria la plaça directa per als Jocs Olímpics.

La resta de seleccions, igual que Espanya si no guanya ni queda segona darrere de França, hauran de jugar un Preolímpic, del 6 al 8 d'abril, en què Espanya ja té una plaça assegurada per haver aconseguit la medalla de bronze al Mundial.

stats