EL NOU HOME FORT DELS ESPORTS
Esports 15/01/2011

Artur Mas escull Ivan Tibau per a la secretaria de l'Esport

Implicat en el país, partidari del reconeixement de les seleccions catalanes, exesportista d'elit i amb el carnet de CiU. Ivan Tibau és l'home escollit per Artur Mas per dirigir l'esport.

Albert Solé
1 min
Ivan Tibau (a l'esquerra) al costat de Ramon Basiana, expresident de la Federació Catalana de Patinatge.

BarcelonaFins dimarts que ve no es farà el nomenament oficial, però ahir ja es va fer oficial la notícia des de Presidència: Ivan Tibau serà el nou secretari general de l'Esport de la Generalitat de Catalunya. Es tracta del primer cop que aquest càrrec l'ocupa un exesportista d'elit, ja que Tibau (Lloret de Mar, 1973) ha sigut jugador d'hoquei patins amb el Tordera, l'Igualada, el Blanes i el Lloret, ha jugat amb la selecció espanyola durant molts anys, fins que hi va renunciar, i ha sigut el capità de la selecció catalana del 2004 al 2007, amb la qual va guanyar el Mundial B a Macau el 2004.

El d'Ivan Tibau era un dels noms que hi havia a les travesses per ocupar el càrrec que ha deixat Anna Pruna, al costat d'Enric Masip (exjugador d'handbol), Francesc de Puig (director del CAR), Roman Gómez Ponti (expresident del Trinual Català de l'Esport) o Jordi Txiqui Sans (exjugador de waterpolo), però no era el més ben col·locat. Va ser el president Artur Mas en persona qui el va trucar dimecres per proposar-l'hi directament, encara que el seu padrí és Josep Maldonado, senador a Madrid i l'home de l'esport de CiU.

Regidor de CiU a Lloret

Tot i ser un exesportista conegut i reconegut per la seva defensa de les seleccions catalanes -des de la Plataforma Pro Seleccions aplaudeixen el nomenament-, també era un home vinculat al partit que ara governa. És el regidor d'Esports de Lloret per CiU des de les últimes municipals el 2007. L'alcalde de Lloret, Xavier Crespo, també ha plegat per ser el nou secretari de Seguretat.

stats