FUTBOL CATALÀ
Esports 23/05/2015

Ascó, el poble amb 1.500 habitants a les portes de Segona B

L’equip es juga l’ascens després de guanyar el grup de Tercera

Eduard Pino
2 min
Ascó, el poble amb 1.500 habitants a les portes de Segona B

AscóSergi Fuertes i Gerard Roigé, de 21 i 23 anys, són dos joves nascuts a Ascó, la petita localitat de poc més de 1.500 habitants situada a la Ribera d’Ebre que està sorprenent el futbol català. Després de guanyar la Lliga del grup cinquè de Tercera Divisió i classificar-se per a la pròxima edició de la Copa del Rei, ara pot aconseguir l’ascens a Segona B si supera el play-off contra el murcià Jumilla (l’anada la juga a casa avui a les 20 h). Sergi i Gerard ho viuen d’una manera diferent, ja que són els jugadors de l’equip nascuts al poble. “L’altre dia anàvem tots dos junts amb el cotxe i parlàvem sobre tot plegat. Si t’hi pares a pensar, el que estem fent és molt fort! Però tenim ganes de fer coses importants per al poble i per a les Terres de l’Ebre”, comenta Gerard.

L’equip ha sigut dels menys golejats de la Lliga, gràcies en part al gran entramat defensiu, però també per les aturades de Sergi Fuertes. El porter va aconseguir la titularitat just abans de les vacances de Nadal, i encara li costa creure’s el moment que està vivint: “A vegades al·lucino del nivell en què estic jugant i amb qui estic assegut al vestuari, amb jugadors de categories superiors”. Amb la il·lusionadora temporada de l’equip, tot indica que l’afició acudirà en massa al Municipal. De fet, el club ha posat un autocar a disposició dels aficionats que vulguin viatjar a Jumilla diumenge de la setmana que ve. “Ara la gent comença a adonar-se del que estem fent. A les Terres de l’Ebre ningú havia aconseguit el que hem fet nosaltres”, diu Sergi.

Un altre dels grans artífexs de l’èxit és el seu entrenador: Miguel Rubio, emblemàtic jugador i entrenador del Lleida, que viu la seva quarta temporada al capdavant de l’equip: “És una gran satisfacció perquè hem aconseguit una fita històrica per al club, però hem de ser humils i respectuosos amb el rival durant tota l’eliminatòria. Hem de ser conscients que haurem de treballar molt per aconseguir-ho”, diu.

Del 2004 al 2009, Ascó va conviure amb dos equips de futbol a la població: la Joventut Esportiva Ascó i el Club de Futbol Ascó - Escola de Futbol. Amb l’ascens a Primera Regional d’aquest últim, tots dos es van unificar. Tot i això, tan sols un any després, el 2010, el club es va fusionar amb el conjunt lleidatà Benavent, de Tercera, i el resultat va ser l’actual FC Ascó.

Una situació econòmica singular

El moment econòmic de molts clubs del futbol català és difícil, però Ascó es un petit oasi. La població té dues centrals nuclears, que tot i que no ajuden directament el club, sí que l’ajuden de manera indirecta, ja que és l’Ajuntament qui dóna una important subvenció al club a través dels seus pressupostos municipals. El president del FC Ascó, Miquel Pérez, explica que el suport de l’Ajuntament “és fonamental per al projecte”, i afegeix: “Hem de ser prudents amb el futur, ja que ara vénen eleccions i el nostre projecte esportiu depèn molt de la gestió política del poble”.

L’equip encara no ha pogut celebrar el títol de Lliga que va aconseguir fa quinze dies, però espera fer-ho el cap de setmana vinent, juntament amb el que podria significar un ascens històric a Segona B.

stats