ATLETISME
Esports Jocs Olímpics 19/08/2021

El nord-americà Ashton Eaton bat el rècord mundial de decatló amb 9.039 punts

L'atleta nord-americà Ashton Eaton ha batut el rècord mundial de la modalitat atlètica de decatló amb 9.039 punts durant les proves de la selecció olímpica

Ara
1 min
L'atleta nord-americà Ashton Eaton després de batre el rècord mundial de decatló

BarcelonaEaton ha superat per tretze punts l'anterior plusmarca, del txec Roman Sebrle, que datava del 2001. La sorpresa ha estat l'eliminació de l'actual campió olímpic, Bryan Clay, que no podrà defensar el títol a Londres. Clay ha caigut durant la prova dels 110 metres tanques i no ha lluitat per fer-se un lloc a les tres primeres posicions. En els darrers mundials Eaton va quedar per darrere de Clay.

Eaton, de 24 anys, es converteix en el segon home que supera la barrera dels 9.000 punts i en un dels noms de moda de cara als propers Jocs Olímpics. Nascut a Bend i atleta de la Universitat d'Oregon, Eaton ha aconseguit el rècord davant de la seva gent, ja que forma part de l'equip Oregon Track Club Elite, amb seu a Eugene. Eaton ha aconseguit guanyar 7 de les 10 disciplines que formen el decatló de les proves de l'equip olímpic dels Estats Units.

stats