24/11/2011

Assaig general aprovat

2 min
Sergio Busquets robant una pilota a Pato. El de Badia va fer un gran partit en les ajudes defensives.

San Siro no és un camp qualsevol, i per això el Barça es va prendre el partit d'ahir com el que era: un xoc solemne i en què es jugaven moltes coses més enllà dels tres punts. La primera part va ser extraordinària, amb múltiples ocasions, amb una intensitat que en alguns moments es va apropar al gran xoc de San Mamés de fa unes setmanes. El joc d'anada i tornada va ser tan exagerat que hauríem pogut anar al descans perfectament amb empat a 3 si no arriba a ser per les ocasions que van fallar els dos equips. Però el menys important era resoldre qui s'enduia els tres punts. El que era transcendental era el cop d'efecte simbòlic que suposava sortir guanyador d'aquest partit. I el Barça el va aconseguir. L'equip de Guardiola va guanyar senzillament perquè ningú té un antídot contra un mig del camp en què hi ha Xavi, Cesc, Thiago, Busquets i fins i tot Messi, que va tornar a aparèixer com a migcampista amb una gran passada al tercer i definitiu gol.

La victòria a San Siro té un valor doble perquè el partit va ser en realitat l'últim assaig general abans de la gran batalla del Bernabéu. La càrrega emocional d'Ibrahimovic era com una prèvia de la insuportable pujada d'adrenalina que provoca Mou: el Barça va superar amb nota trobar-se amb un gol del suec, que va ser el millor del seu equip, i l'equip no es va posar mai nerviós. La manera de jugar del Milan, a batzegades i amb una arribada temible, va ser també un calc en petit del joc del Madrid, i la nota preocupant és que el Barça mai va ser fiable en defensa. Com ja va passar a Mestalla, el Barça es va tornar a ennuegar amb la defensa de tres, que sembla definitivament una opció massa perillosa per fer servir contra equips de veritat, i Piqué es va trobar a faltar en massa fases del partit.

Gran resultat a fora

Malgrat que el joc del Barça fa la sensació d'estar clarament un esglaó per sota de la temporada passada, la pilota circula més lenta i ofereix símptomes de fragilitat al darrere, l'equip surt millorat de San Siro. S'aconsegueix per fi un gran resultat fora de casa i com que el partit era un autèntic test abans del partit culminant de l'any, s'envia un missatge clar i intimidador des d'un camp amb un pes simbòlic innegable. Avui el Madrid està més preocupat que ahir.

stats