LLIGA ACB
Esports 05/05/2011

Assignia Manresa: el pressupost més petit, el somni més gran

Rodrigo San Miguel intenta evitar la penetració a cistella de Jayson Granger.

Jaume Ponsarnau sempre ha tingut clara la realitat del seu equip. És per això que l'entrenador de l'Assignia Manresa ha repetit una vegada i una altra que l'equip juga tal com s'entrena durant la setmana. El club amb el pressupost més baix de l'ACB no té jugadors de cost milionari, dels que et resolen un partit en uns minuts d'inspiració. Per tant, tot neix des del treball, des de la humilitat.

Aquesta setmana al tècnic se'l veia especialment content, ja que el conjunt estava treballant bé en les sessions de preparació del partit contra l'Asefa Estudiantes. Això, sumat al factor Congost, feia que Ponsarnau s'ensumés coses bones, i el seu olfacte no li va fallar. Victòria (69-63) i permanència a l'ACB matemàticament garantida.

El treball de Jaume Ponsarnau, que ahir a la nit va saber redissenyar el partit en el tercer quart, ha estat, un any més, clau per treballar amb rigor durant tota la temporada i assolir la permanència. "És un entrenador fantàstic i es creu l'equip. És un líder, però és humil, modest i intel·ligent: és el que ens cal. No volem viure en la grandiloqüència i el crit. El nostre cos tècnic no té res a envejar al més bo d'Europa i, a més, té gent que se sent seu el club", explica Josep Vives, president de l'Assignia Manresa.

El conjunt del Bages és un dels sis equips que estan competint aquesta temporada amb el pressupost mínim exigit per l'ACB, que és de 3,6 milions d'euros.

Sense diners, els equips s'igualen des de la defensa, i això és el que ahir va potenciar, de nou, l'Assignia Manresa, que va deixar anotar tan sols cinc punts al seu rival en un tercer quart demolidor. A més, l'equip català va deixar Nik Caner-Medley sense anotar en tot el partit, un fet insòlit.

En atac, l'Assignia Manresa va viure dels punts de Sergiy Gladyr, un especialista que en va sumar vint en 17 minuts. En el bàsquet actual hi ha molts tiradors, però no tants anotadors, i ell va exhibir uns percentatges molt bons. Suficients per, amb l'ajuda de Milan Majstorovic i Rodrigo San Miguel, capgirar el marcador, que al descans no feia gaire goig (30-40).

L'Asefa Estudiantes de Luis Casimiro, l'entrenador que va donar a l'Assignia Manresa la seva única Lliga (1998), no va ser un rival fàcil, ja que es jugava una plaça al play-off , però es va mostrar menys encertat en els minuts decisius.

La victòria de l'Assignia Manresa també es va celebrar a Alacant, on el Meridiano va salvar la categoria tot i perdre amb el Regal Barça (76-64). No va agradar tant el triomf a Maó, on el Menorca es va quedar sense opcions de seguir a l'ACB i la propera temporada jugarà amb el CB Granada a l'Adecco Or.

Últim partit a Badalona

La penúltima jornada de l'ACB no es completarà fins dijous, quan Reial Madrid i Cajasol jugaran l'últim partit. Avui el DKV Joventut busca evitar la seva sisena derrota consecutiva en un partit que l'enfrontarà al Caja Laboral. Es tracta de l'últim partit de l'equip que entrena Pepu Hernández a l'Olímpic de Badalona, que tancarà la temporada la propera setmana a Fuenlabrada.

Un dels únics al·licients que quedarà per a l'última jornada és el de decidir la vuitena plaça de l'ACB i, amb ella, el bitllet al play-off per al títol. L'equip que ho aconsegueixi haurà de jugar els quarts de final contra el Regal Barça.