BÀSQUET: LLIGA ACB
Esports 23/08/2011

El nou Assignia aposta per més talent amb menys diners

àlex Gozalbo
3 min
Josep Vives, al centre de la imatge, amb alguns dels jugadors  de l'Assignia Manresa.

ManresaLa mida del repte que aquesta temporada té l'Assignia Manresa és descomunal. L'equip, que la temporada passada va aconseguir la permanència a l'ACB amb el pressupost més baix, ha retallat gairebé un 30% la quantitat destinada als salaris dels jugadors. A més, tan sols quatre professionals continuen al conjunt respecte a la campanya passada, un drama per a un grup acostumat a competir gràcies als valors d'esforç i sacrifici que s'anaven transmetent any rere any. Tot i això, el club no ha perdut el somriure i encara la nova temporada amb il·lusió.

L'estiu no ha estat fàcil a Manresa, on al mes de juny l'Assignia tan sols tenia dos jugadors amb contracte. "A un d'ells, a més, li vam haver de demanar renegociar les quantitats", explica Josep Vives, el president executiu de l'entitat. "És difícil demanar a algú que està treballant bé que es retalli el seu salari, però calia adaptar-nos a la nova realitat", assegura.

Vives ja fa deu temporades que és al club del Bages. "La clau per aconseguir un altre miracle és conjugar un verb: patir , i oblidar-se d'un altre: rendir-se . Molta gent no està acostumada a patir i es rendeix, nosaltres no. Aquesta és la gran diferència", diu.

L'Assignia Manresa va sacsejar el mercat amb imaginació per buscar jugadors diferents. Alguns, com Javi Rodríguez, fa un any que no competien. D'altres, com Micah Downs, provenen de la Segona Divisió, l'Adecco Or. L'entitat no va remenar en els països habituals, fet que li va permetre trobar Haukur Palsson a Islàndia, Kieron Achara a Escòcia i Adam Hanga a Hongria.

"Tot i les dificultats, no ens hem supeditat a les exigències del mercat. Hem fet l'equip amb personalitat. No hem acceptat packs de jugadors", explica Jaume Ponsarnau, entrenador de l'Assignia Manresa. El tècnic, que porta més temps que cap altre en una banqueta de l'ACB, ha apostat pels jugadors que li semblaven interessants, fugint de les insistents recomanacions i ofertes de les agències de representació.

A més, Ponsarnau aspira a fer un joc més vistós que la temporada passada. "Tot i aconseguir la permanència, la nostra gent es va quedar amb un punt d'insatisfacció i ara esperem jugar millor a bàsquet, sobretot en atac. Tenim talent i volem convertir-lo en qualitat -explica-. Hem guanyat en capacitat atlètica en el joc interior".

El club espera molt del retorn de Josh Asselin, un jugador que a l'inici de l'estiu tenia unes pretensions econòmiques inabastables, i de l'arribada de Justin Doellman.

Nou estil de joc

La temporada passada l'equip va ser molt sòlid en defensa. L'entrenador de Tàrrega vol mantenir aquesta virtut, però busca completar-la amb d'altres, que tenen a veure amb la versatilitat de les set incorporacions.

Román Montáñez, un dels quatre jugadors que segueixen a l'equip respecte a l'any passat, té clara la seva missió: "L'equip té moltes cares noves i cal inte grar-les. Els de casa hem d'ajudar a aconseguir que coneguin la filoso fia". Convé que els nous jugadors s'adaptin quan abans millor, ja que no hi ha temps per perdre. "Crec que tenim molt talent ofensiu i ara es tracta de conjuntar-lo", opina l'escorta, que ahir va anar a dinar amb la resta de l'equip.

La seva feina, com la dels altres cinc jugadors que ja coneixen el club ( Gladyr, Hernández, Oriola, Rodríguez i Asselin), serà clau per acomodar els nouvinguts.

"En aquest inici de pretemporada m'interessa que els nous coneguin la ciutat, el club i la manera de treballar dels entrenadors", reconeix Jaume Ponsarnau, que tindrà el suport de Carles Marco com a ajudant.

stats