TEMPORADA 2012/13
Esports 10/07/2012

Avui indulten Mourinho

José Mourinho veurà avui com la seva sanció de dos partits per agredir Tito Vilanova queda sense efecte. Villar i la Federació ho aprovaran avui a l'assemblea general, en què també se sortejarà el calendari.

David R. Jover
2 min
S'ASSEURÀ AL CAMP NOU
 José Mourinho en una imatge de la temporada passada.  El tècnic lusità podrà dirigir els seus jugadors a Barcelona.

BARCELONA.La primera mesura de gràcia que avui prendrà Ángel María Villar, el president de la Federació Espanyola de Futbol, a l'assemblea general de la Federació serà retirar a José Mourinho la sanció de dos partits que se li va imposar després del partit de tornada de la Supercopa d'Espanya entre el Barça i el Madrid al Camp Nou.

I és que José Mourinho el 17 d'agost del 2011 va sortir del guió que té previst per abans i després dels partits. Tot es va originar quan Marcelo va fer una entrada terrible a Fàbregas. Aquella acció va desencadenar un enfrontament entre les dues banquetes i Mourinho, en lloc d'aturar-ho, va atiar el foc ficant el dit a l'ull a l'aleshores segon entrenador del Barça, Tito Vilanova, al qual va ridiculitzar després en la sala de premsa anomenant-lo despectivament "Pito Vilanova".

Tito Vilanova, que també serà indultat, en un acte reflex s'hi va tornar donant una petita bufetada a Mourinho, que va riure. Ara aquesta primera acció de Mourinho s'oblidarà.

"Més que un indult és una mesura de gràcia. És una cosa que he fet durant 24 anys, menys en una època en què el Consell Superior d'Esports (CSD) m'ho va prohibir per diversos interessos que tenia". Aquestes paraules les va pronunciar Ángel María Villar durant l'Eurocopa, que Espanya va jugar a Polònia i Ucraïna, i ja va avançar una decisió que avui es durà a terme. Cada mandat que inicia Villar té una acció de gràcia que sempre agrada força a alguns i poc a d'altres.

La mesura de Villar, però, ha de passar abans pels serveis jurídics de la Federació perquè la presentin davant del CSD, que s'encarregarà de donar validesa a la petició del president. Això serà un mer tràmit, ja que Villar compta amb un sí per part d'aquest òrgan. Mourinho, doncs, podrà asseure's a la banqueta el 22 i el 29 d'agost per dirigir els seus jugadors a la Supercopa.

Sorteig del calendari

L'assemblea general de la Federació començarà a les 11.30 hores a la Ciudad del Fútbol de Las Rozas. En aquesta sessió es presentaran els comptes de la Federació Espanyola i posteriorment es passarà a realitzar el sorteig del calendari de la Lliga de Primera i Segona Divisió de la temporada 2012/2013.

La Lliga començarà el 18 d'agost i s'allargarà fins a l'1 de juny del 2013. Serà una temporada en què només hi haurà una jornada entre setmana, la número 37. La final de la Copa del Rei es diputarà el 8 de maig.

Una de les peticions del Barça i del Madrid de cara a aquesta pròxima temporada és que els partits entre aquests dos equips no es disputin, sobretot el de la segona volta, enmig de les eliminatòries de Lliga de Campions. Tots dos equips van mostrar la seva voluntat d'evitar-ho per així poder preparar millor la Champions. Avui el Barça i el Madrid tindran la resposta a tot.

stats