OPEN D'AUSTRÀLIA
Esports 27/01/2012

Xaràpova i Azarenka es juguen l'Obert d'Austràlia i saber qui serà la número 1 mundial

La bielorussa Victoria Azarenka i la russa Maria Xaràpova disputaren la final de l'Open d'Austràlia, en què a més del títol està en joc qui serà la nova número u del món

Efe
1 min
Maria Xaràpova, celebrant el seu triomf davant Makarova

MelbourneXaràpova, un cop oblidades les lesions, pot aconseguir per fi aquest any recuperar el número u que va lluir per primera vegada el 2005 i que va recuperar breument, després de la retirada de Justine Henin, el juny de 2007. La russa ha estat al capdamunt de la classificació 17 setmanes i confia a poder ampliar aquest registre a partir de dilluns, per prendre el relleu de la danesa Caroline Wozniacki, que a Melbourne cedirà la corona que ha lluït a la conclusió de les dues últimes temporades.

Per la seva banda, Azarenka va acabar l'any passat amb el seu millor rànquing, com la número 3 del món, i en contra té la seva menor experiència, ja que mai abans ha jugat una final de Grand Slam en el quadre d'individuals, encara que sí que ho ha fet tant en els dobles mixtos com femenins.

Per Xaràpova, en canvi, serà la seva sisena final en un 'Gran'. La russa ja sap que el que és guanyar en les grans cites. En el seu palmarès llueix un títol de Wimbledon, un Open dels Estats Units i un Obert d'Austràlia. A Melbourne jugarà la seva tercera final, després de perdre el 2007 davant la nord-americana Serena Williams i guanyar un any després a la sèrbia Ana Ivanovic.

Ambdues jugadores s'han enfrontat en sis ocasions, amb un balanç de tres victòries per a cadascuna, encara que els dos últims partits en pista ràpida han estat per Azarenka, en les dues úniques finals que han disputat, a Stanford (2010) i Miami (2011 ).

stats