BÀSQUET: LLIGA ACB
Esports 11/03/2011

Badalona torna a creure en l'ideari de Pepu Hernández

Pere Tomàs intenta evitar que Eulis Baez s'apropi a la cistella amb la pilota controlada.

Badalona va tornar a creure ahir en el baloncesto de Pepu Hernández. Quatre síl·labes té la ciutat i quatre en té la paraula que el tècnic va fer famosa després de guanyar la medalla d'or al Mundial del Japó. Tot un ideari que torna a funcionar. Victòria contra el Blancos de Rueda Valladolid (84-74) i adéu a cinc derrotes en els sis partits anteriors.

La baixa de Lamont Barnes va obligar Porfi Fisac a buscar solucions per minimitzar el joc a la pintura de la Penya. Primer, el tècnic va situar Eulis Baez per davant de Will McDonald, intentant tapar-lo i evitar qualsevol passada interior. Volia enfosquir-lo a ulls dels seus companys. Després va situar el seu equip en zona. No li va funcionar res i el pivot de la Penya va arribar al descans amb 18 punts.

El Blancos de Rueda Valladolid, en canvi, va saber treure molt profit de les transicions ofensives, on sempre o gairebé sempre va agafar desprevingut, mal col·locat, el DKV Joventut. L'equip de Pepu Hernández aspira a capturar molts rebots ofensius i això el condemna, tot sovint, a veure's sorprès amb els pixats al ventre.

La velocitat del Blancos de Rueda Valladolid, això sí, va morir després del descans. La Penya acostuma a combinar tres tipus de defenses mare i, després del descans, les va aplicar totes amb molta activitat, fent perdre als bases visitants (Federico Van Lacke i Stephane Dumas) un temps preciós per desxifrar-les. El rival va veure alentit el seu joc i va dir adéu tant als contraatacs com a la victòria.

El bàsquet en què creu Pepu Hernández està ple de riscos, sobretot ofensius. Després de madurar tot el partit amb atacs estàtics treballats, gairebé sempre amb el sistema flex integrat en les disposicions ofensives, el tècnic va apostar per una ofensiva més agressiva, buscant un joc més directe que va tenir en David Jelinek el seu màxim exponent. El jove tirador està guanyant protagonisme en un equip en el qual, per culpa de les baixes, també hi està entrant a poc a poc Dmitry Flis.

Normalitat al Palau

Després de la derrota, el Regal Barça va recuperar la normalitat al Palau Blaugrana, on va superar el Cajasol (73-60). De fet, el líder va estar a punt d'augmentar la distància que el separa del segon classificat, ja que el Reial Madrid va necessitar una pròrroga per guanyar ahir.