Esports 23/10/2016

Badalona es prepara per patir

El Divina Seguros Joventut comença la temporada amb cinc derrotes (83-90)

à.g.
Garrett Stutz, pivot del Divina Seguros Joventut, intentant evitar la cistella de Josh Akognon, jugador del Baskonia.

Badalona“El famós equip de color Flamengo juga contra el Joventut”. El reclam publicitari es pot veure en un cartell del 27 de gener del 1952 que penja d’una de les parets del Frankfurt Joventut, el bar del carrer de Ponent on els seguidors de la Penya acostumen a reunir-se abans dels partits a l’Olímpic. Ahir l’ambient era pessimista. L’equip verd-i-negre està protagonitzant el pitjor inici de la seva història i el rival del dia era el Baskonia, un conjunt de l’Eurolliga. La jornada va acabar amb derrota (83-90), la cinquena, però les sensacions dels fidels habituals no van ser dolentes i van marxar a casa satisfets amb l’esforç dels seus jugadors. “L’equip ha lluitat, que és la clau. Les persones sabem quan un equip treballa, lluita i dóna el màxim”, va resumir Diego Ocampo, entrenador del Divina Seguros Joventut.

La Penya va competir molt bé durant 25 minuts, però va perdre massa pilotes (17) i no va ser capaç de controlar el rebot contra un Baskonia que va anotar 13 triples. “Hem fet un bon partit, sobretot pel que fa a duresa i intensitat durant els 40 minuts. Això ens ha permès competir contra un gran equip com el Baskonia, que té una plantilla llarga. Hem començat el tercer període amb poc ritme i això ha afectat la nostra defensa. Hem lluitat tot el que hem pogut”, va dir el tècnic, que es va mostrar satisfet amb la feina dels seus jugadors. “Estem millorant, però la primera victòria no arriba. Això no ens pot desmoralitzar. Estic content amb la feina dels jugadors. No és fàcil treballar com ells ho estant fent quan les coses no van bé. Hem de millorar moltes coses, però estic content perquè l’equip sap on és i sap quin és el camí per sortir-se’n. No hem de jugar finals, que són al maig i no a l’octubre o el novembre. Hem de seguir la línia, mantenir la calma, entrenar bé i fer un pas més d’astúcia i d’agressivitat”, va analitzar.

Stutz, l’únic reforç útil

La recuperació de Garrett Stutz, que va sumar 14 punts i 13 rebots, i el bon partit d’Alberto Abalde (15 punts), Albert Sàbat (13), Albert Ventura (13) i Sergi Vidal (12) no van servir per veure la primera victòria de la temporada a Badalona. Els reforços no acaben de funcionar. Sarunas Vasiliauskas tan sols va jugar 7:37 minuts i el tècnic de la Penya va preferir jugar alguns minuts sense un director de joc pur. Luka Lapornik no va realitzar ni un tir en 12:13 minuts de joc. Tomasz Gielo va fallar 5 dels llançaments que va intentar. Luka Bogdanovic, per la seva banda, va patir molt en defensa. L’afició, però, va premiar la lluita de tots ells i tan sols es va indignar amb els àrbitres.

Entre els visitants van destacar Johannes Voigtmann (14 punts, 7 rebots i 5 assistències) i Adam Hanga (16 punts amb 4/5 en triples). “La Penya està mantenint molt bé el nivell competitiu i això no és fàcil quan no portes cap victòria. L’equip treballa i es veu compromès”, va opinar Sito Alonso, tècnic del Baskonia i expreparador de l’equip verd-i-negre.

El cuer de la classificació visitarà diumenge un ICL Manresa que ahir va descansar en un duel directe entre dos equips destinats a lluitar per la permanència. Ocampo, però, treu ferro a l’enfrontament del Nou Congost: “El partit de Manresa és una partit més, això és una temporada regular i les notes es posen a final de temporada”. El conjunt entrenat per Ibon Navarro està pendent de l’estat físic de Lluís Costa, que arrossega molèsties al psoes, un múscul que uneix la columna vertebral amb el fèmur.

El Barça supera el Betis (80-58)

Tot i les baixes de Doellman, Navarro, Koponen i Lawal, el Barça Lassa va superar el Reial Betis Energía Plus (80-58) i va tancar una ratxa de dues derrotes consecutives. Marcus Eriksson va ser el màxim anotador local amb 17 punts. El brasiler Wesley Sena va debutar a la Lliga Endesa. L’equip haurà de jugar tres partits en cinc dies perquè demà viatja a Belgrad, on juga dimecres, i divendres i diumenge s’ha d’enfrontar al Brose Bamberg i el Fuenlabrada.