LLIGA DE CAMPIONS
Esports 05/11/2014

Messi marca diferències a Amsterdam i el Barça aixeca el vol a Europa (0-2)

L'equip de Luis Enrique ha patit de valent contra un rival atrevit però ha imposat la seva qualitat

Toni Padilla
Leo Messi celebra el seu primer gol / AFP PHOTO

BarcelonaEl Barça s'ha endut tres punts d'or de l'Amsterdam Arena. Tres punts claus per caminar cap als vuitens de final i aturar la petita ratxa de mals resultats. Un triomf sofert, treballar, en que ha calgut patir durant un primer temps en que l'Ajax ha estat millor. Però un triomf que no s'ha escapat gràcies a una versió més ordenada i centrada a la segona part, quan la pilota ha estat sempre en les botes dels jugadors de Luis Enrique

Luis Enrique segueix buscant solucions per fer millorar el joc. A Amsterdam, Piqué ha acabat de nou a la banqueta, amb la parella formada per Bartra i Mascherano funcionant prou bé per aturar els atacs de l'equip de Frank De Boer. El mig del camp en canvi, ha patit molt durant el primer temps, amb Rakitic perdut per la dreta, on ha ajudat un i altre cop a un Alves molt tou. Massa trencat, el Barça ha vist com l'Ajax generava prou perill, i Ter Stegen ha evitat el primer gol local. L'equip de De Boer també ha reclamat un penal per mans d'un dels millors jugadors del Barça, un Jordi Alba incansable en el seu duel contra El Ghazi.

L'Ajax, amb un equip molt jove, ha tret la pilota al Barça durant la primera part. Suárez, per la dreta, no entrava en joc, i Busquets no arribava a tot arreu. Però quan millor jugava l'Ajax, ha marcat el Barça. Messi ha xutat una falta aturada per Cillessen, però en la segona jugada Bartra ha lluitat una pilota, aprofitant de pas que el porter havia sortir de la seva posició, centrant al cor de l'àrea, on Messi, de cap, ha fet el 0-1.

A la segona part, el Barça ha calmat el ritme de matx, amb Xavi tocant la pilota, amagant-la. Luis Enrique ha mogut la posició de Luis Suárez, ara pel mig, ara per la dreta, amb l'uruguaià perdonant, tot sol davant Cillessen, el segon gol. El Barça ha unit les seves files, evitant de pas les contra d'un Ajax que ha perdut el nord quan Messi, en una jugada individual, ha forçat la segona groga de Veltman, expulsat. Poc després, Messi, amb assistència de Pedro, que acabava d'entrar per Neymar, ha fet el 0-2, sentenciant el partit i convertint-se de pas en el màxim golejador de la història de la Champions en empatar els 71 gols del madridista Raul.

Fins al final del partit, el Barça ha jugat amb calma, generant ocasions per fer més gols. Però Cillessen ho ha evitat, deixant el marcador en un 0-2 que permet als homes de Luis Enrique aixecar el cap contra un rival que durant el primer temps, tenia clar com jugar però no tenia els jugadors per marcar diferències. El Barça en canvi, té jugadors com Messi, que marquen gols tant quan l'equip juga perdut, com quan mana i mostra una versió autoritària. A Amsterdam, el Barça ha ofert aquestes dues versions. Amb dos gols de Messi.