LLIGA DE CAMPIONS
Esports 12/05/2015

Derrota dolça a Munic per arribar a Berlín (3-2)

Dos gols de Neymar abans del descans sentencien la semifinals abans de la remuntada local

Toni Padilla
Els jugadors del Barça celebren el primer gol / AFP

Munic (enviat especial)La semifinal de la Champions contra el Bayern ha durat 105 minuts. Els 90 minuts del partit d'anada al Camp Nou i els 15 del minut de tornada anteriors al primer gol de Neymar. Fent-ho fàcil i demostrant l'ambició que cal per regnar a Europa, el Barça ha enllestit la feina durant un primer temps gloriós, deixant-se dominar durant una segona part en que el Bayern ha salvat el seu honor, però ha acabat veient la festa blaugrana (3-2). El Barça jugarà per vuitè cop una final de la Champions. A Berlín. Ara, falta saber si el rival serà el Madrid o la Juventus.

L'Allianz Arena, en un acte de fe, s'ha vestit de gala per intentar viure una remuntada històrica, però ha acabat veient durant el primer temps una exhibició històrica del trident ofensiu blaugrana, la davantera que porta més de 100 gols i eleva els somnis del barcelonisme. El Barça, sense baixes i amb la feina feta, ha patit una mica durant els primers minuts contra un Bayern amb baixes i un cim molt alt just davant. Als 6 minuts però, Benatia, de córner, ha marcat el primer gol del partit i durant uns minuts, el cor del Barça s'ha encongit una mica. Malgrat les paraules de Luis Enrique i Guardiola, amb els dos afirmant que no els interessava un partit trencat, el duel ha estat ràpid, viu i intens, amb els jugadors amunt i avall, intercanviant-se cops. Benatia n'ha donat un, de cop, i Lewandowski, un corcó, ha amenaçat en marcar el segon. Però en un intercanvi de cops, ningú pot colpejar més fort que el Barça. Ningú.

Un trident magnífic

Messi, llest, Suárez, generós i Neymar, executor, han decidit la semifinal ja abans del descans. Aprofitant la defensa avançada bavaresa, Suárez ha trencat dos cops la darrera línia defensiva rival gràcies a la intel·ligència de Messi, regalant els gols a Neymar. Dos cops, en els minuts 15 i 29, que han posat punt i final a la temporada del Bayern i han disparat els preus dels bitllets d'avió Barcelona-Berlín. El primer temps ofensiu del Barça ha estat excel·lent, amb la defensa bavaresa espantada.

El primer temps ha dictat sentència, amb el Barça, madur, aprenent a guanyar per fi semifinals sense patir. I fent-ho a un escenari com l'Allianz i un rival com el Bayern, aquell mateix equip que ara fa dos anys, va arribar a la final golejant, precisament, el Barça. Fresc físicament, amb ambició i referents ofensius, el Barça arriba a la final i podria guanyar la quarta champions en 10 anys, amb el tercer tècnic diferent.

Ter Stegen, pletòric

El tècnic de dues d'aquestes Lligues de Campions, Guardiola, ho ha intentat amb un primer temps en que el Bayern ha merescut més gols, però Ter Stegen, pletòric, ha exercit de profeta a la seva terra amb una actuació magnífica, aturant els xuts de Lewandowski, qui ha donat molta feina a Piqué, Müller i Thiago. El Barça també hauria pogut marcar més gols, amb Suárez deixant molts detalls abans de deixar el terreny de joc al descans per precaució en patir una petita sobrecàrrega als isquiotibials de la cama esquerra.

El Bayern s'aixeca

La segona part, ja amb Pedro a la gespa per l'uruguaià, ha estat totalment diferent, amb Neuer d'espectador. El Bayern, amb el suport d'una afició que no ha deixat de cantar, ha intentat evitar perdre també el partit de tornada contra un Barça que s'ha redescobert prudent. Lewandowski, als 57 minuts, ha aconseguit el segon gol bavarès amb un moviment molt estètic a la frontal, animant encara més un Bayern ja alliberat de pensar en la final. Pensant només en acomiadar-se amb dignitat. Els jugadors del Barça en canvi, han cedit la pilota, pensant en no perdre els papers per no ser expulsats, pensant en evitar lesions. Pensant en el futur. I Müller ho ha aprofitat per marcar el 3-2 que ha donat ales a uns aficionats que per uns minuts, han somiat en tornar el cop al Barça de fer tres gols en pocs minut.

Derrota dolça

Els darrers atacs del Bayern però, no han aconseguit batre Ter Stegen. El Barça, durant el segon temps, només ha defensat. Sense Suárez, la màgia del trident s'ha trencat, amb Messi i Neymar sense tocar pilotes. L'acte de fe bavarès però, s'ha quedat en esborrany amb els homes de Luis Enrique mantenint el cap fred.

El Barça deixa terres bavareses i mira cap al cor d'Alemanya, a Berlín, esperant rival. Ho fa després d'haver escombrat els campions d'Anglaterra, França i Alemanya. Amb dos gols rebuts contra el City, el PSG i el Bayern. Amb una generació disposada a afegir Berlín a la llista formada per Londres, París i Roma. Només ha faltat posar la cirereta guanyant per primer cop a Munic. El Barça arriba a Berlín, però el Bayern conserva l'honor. Un consol per a Guardiola, qui no ha defallit mai.