Un Barça nou amb el Messi de sempre goleja l'Elx (3-0)

L'equip de Luis Enrique debuta deixant una bona imatge malgrat la vermella a Mascherano

Toni Padilla
Leo Messi celebra el primer gol del Barça / ALEJANDRO GARCÍA / EFE

BarcelonaLuis Enrique s'ha estrenat com a entrenador del Barça en partit oficial amb un triomf sòlid contra l'Elx. Un partit en què més enllà del resultat han agradat les sensacions i les decisions del tècnic asturià. Sense Neymar i amb Pedro tocat, el tècnic ha fet jugar de sortida Rafinha i Munir al costat de Messi, en atac. El jove Munir, que fa pocs mesos era al juvenil, ha debutat en partit oficial amb el primer equip marcant i creant complicitats amb un Messi que ha ofert un recital. L’argentí ha obert el marcador, ha pressionat i fet de líder. Si Messi ha estat el de sempre, el Barça, tot nou, ha entrat en una nova dimensió.

El Barça de Luis Enrique s’ajuda i pressiona el rival. Recupera la pilota ràpidament en posicions del terreny de joc clau, com ha fet Busquets en pispar una pilota amb què Messi ha fet el primer gol. Tothom s’ajuda, amb Busquets manant, Rakitic demostrant que pot crear i pot defensar, i Iniesta fent de centre d’equilibri. Amb les línies juntes i solidaritat, el Barça només ha comès un greu error en els primers 45 minuts, quan pocs segons després del gol de Messi, Busquets ha enviat amb el cap una pilota a l’esquena de la defensa, que ha provocat la falta en què Mascherano ha estat expulsat.

Luis Enrique ha sacrificat Rafinha per donar entrada a un Bartra que haurà de picar pedra per tenir minuts –Mathieu ho ha fet molt bé–, i ha deixat a la gespa un Munir que poc després ha fet el 2-0. L'Elx no ha pogut crear problemes a nou jugadors del Barça, i Bravo era un espectador. Messi, amb una rialla a la boca, ha fet el tercer gol del primer partit sense Valdés, sense Puyol i amb Xavi de suplent. Un nou Barça en què Messi és aquell de sempre. Un Barça en què el tècnic és valent i aposta per un jugador com Munir si toca. I pel que fa a les cares noves, de moment, fan bé la seva feina.