PRIMERA DIVISIÓ
Esports 27/01/2012

El Barça visita un Vila-real tocat i tanca la convocatòria amb jugadors del filial

El Barça visita el Vila-real després d'eliminar el Madrid i veure com s'omple la infermeria amb Andrés Iniesta i Alexis Sánchez

Efe
2 min
El Barça debutarà a la Lliga dilluns a les 21.00 contra el Vila-real. El partit es podrà veure per Gol Televisión i per Canal + Liga.

BarcelonaEl Barça està vivint un moment complicat, ja que la càrrega de partits i les baixes portaran els jugadors fins al límit en les dues pròximes setmanes, en les quals combinarà Lliga amb la Copa del Rei (semifinals contra el València) i seguidament disputarà els vuitens de final de la Lliga de Campions.

La recuperació de Pedro Rodríguez la setmana passada després d'una elongació que va patir contra l'Osasuna possibilita que el Barça compti amb un davanter nat, cosa que obligarà a Josep Guardiola a mirar més que mai a l'equip filial, on jugadors com el jove Isaac Cuenca ja han tingut aquesta temporada minuts amb el primer equip, per jugar com a extrem. Sergi Roberto, Tello i Jonathan Dos Santos han estat convocats donades les baixes.

El Barcelona visita demà un camp que li ha estat favorable en les tres últimes temporades, en les quals ha arrencat triomfs. Jugarà contra un equip que està passant per un mal moment i que es troba a un pas de les posicions de descens (és dissetè). Els blaugranes, després d'aconseguir les semifinals de la Copa del Rei en eliminar al Reial Madrid, desitgen continuar el seu camí a l'espera d'una ensopegada dels madridistes, en el liderat amb cinc punts d'avantatge just en l'arrencada de la segona volta.

El central Gerard Piqué tindrà l'oportunitat d'arribar al seu centenari a la Lliga si juga demà, en un partit en el qual novament tres jugadors (Piqué, Puyol i Mascherano) tornaran a repartir-se dues posicions en l'eix de la defensa.

La baixa d'Iniesta obligarà a reformular el centre del camp, en el que s'espera a Xavi, Busquets i Cesc Fàbregas, amb l'opció també de Thiago, mentre que l'absència de migcampistes per lesió o, en el cas de Keita, perquè està jugant la Copa Àfrica, podria empènyer a Guardiola a recuperar els extrems, amb Pedro i Cuenca.

El Vila-real intentarà fer un nou pas endavant i, després d'haver frenat la seva dinàmica negativa amb la pitjor primera volta de la història del club a Primera, ara intentarà impulsar la seva trajectòria esportiva, encara que guanyar al Barcelona es presenta com un repte molt complicat.

José Francisco Molina, entrenador del Vila-real, no comptarà, una vegada més, amb el brasiler Nilmar Honorato da Silva, que ultima aquesta setmana el seu pas al Sao Paulo brasiler. Per decisió tècnica han quedat fora de la convocatòria Wakaso Mubarak i Hernán Pérez, mentre que són baixa de llarga durada per lesió José Manuel Catalá i Giuseppe Rossi.

Per a aquest partit, el tècnic compta amb dinou convocats ja que el porter Diego López ha tingut febre en les últimes hores i si no pot jugar actuarà César, amb Diego Mariño, el porter del filial, estaria a la banqueta. Amb tot això i si pot jugar Diego López, allò previst és que el tècnic repeteixi la defensa dels últims partits (Ángel, Gonzalo, Musacchio i Joan Oriol), mentre que els experimentats Marcos Senna, Bruno Soriano, Borja Valero, Cani estaran en la medul·lar amb l'argentí Ruben com a principal referència en atac, acompanyat pel jove Joselu.

Vila-real: Diego López o César, Ángel, Musacchio, Gonzalo, Joan Oriol, Bruno Soriano, Borja Valero, marcs Senna, Cani, Marco Ruben i Joseu.

Barcelona: Valdés; Alves, Puyol, Mascherano, Abidal; Xavi, Busquets, Fàbregas: Cuenca, Messi i Pedro.

Estadi: El Madrigal

Àrbitre: Teixeira Vitienes, J.A (col·legi càntabre)

Hora: 22.00 (TV3 / La Sexta)

stats