Esports 28/06/2016

El Barça Lassa cau als penals contra el Magnus Futsal i no serà a la final de la Copa Intercontinental (3-3)

Els blaugranes s'enfrontaran aquest dissabte al perdedor de l'altra semifinal, l'Al Rayyan

R.r.
Aicardo celebra un gol amb Sergio Lozano

BarcelonaVint anys després de la seva primera participació en una Copa Intercontinental, el Barça Lassa no podrà repetir final. Després d'un partit igualat i disputat que s'ha decidit als penals (3-3, 3-1), els homes de Marc Carmona han caigut davant el Magnus Futsal en la primera semifinal d'aquest torneig que reuneix els millors equips del món, i s'hauran de conformar amb disputar el partit pel tercer i quart lloc. Els brasilers, que han enviat el partit a la pròrroga a falta de sis segons pel final, s'enfrontaran al vencedor de l'altra semifinal, l'Al Rayyan, a la recerca d'alçar un títol que se'ls va resistir el 1996, quan van caure en la final contra l'Ulbra brasiler per 4-2. La final enfrontarà als brasilers Magnus Futsal i Carlos Barbosa.

Els blaugranes, que han anat gairebé sempre a remolc del seu rival en el marcador, han viscut un duel dur on tot i la resistència i talent dels brasilers, han fet mèrits de sobres per accedir a la final. En els primers minuts, han estat els brasilers els que han posat la por al cos als de Marc Carmona, amb dos pilotes al pal en pocs segons. El talent de l'històric Alessandro Rosa Vieira 'Falcao', mite brasiler que continua en actiu als seus 39 anys, ha estat un dels grans al·licients en una cita plena d'alternatives marcada pel destacat nombre d'intervencions providencials del porter brasiler Tiago.

L'astúcia del mateix Falcao ha servit per avançar el Magna, amb un llançament directe de banda que ha fet desviar en el cos de Dyego, que ha desviat la pilota de forma suficient com per sorprendre Sedano i estrenar el marcador. Després d'uns minuts, el Barça s'ha refet i ha començat a agafar galons, aprofitant les superioritats que li permetia el major desgast físic d'alguns dels veterans jugadors rivals.

El Barça ha aconseguit generar diverses ocasions, però el gol se li resistia. No ha estat fins pocs minuts abans del descans que ha arribat l'empat. L'ha fet Sergio Lozano, de penal, pocs segons després de desaprofitar-ne un. Amb un xut col·locat a la dreta ha sorprès al porter.

Pròrroga inesperada

Tot i la màxima igualtat al descans, la represa no ha sentat gens bé al Barça, que ha pagat molt car una acció mal defensada que ha costat el segon gol dels brasilers, obra de Leandro Simi. De nou amb avantatge, els brasilers han procurat adormir el partit amb possessions llargues, evitant que fos el Barça qui portés el control del partit. Ben entrat el segon temps, el partit ha embogit, i tots dos conjunts han pogut anotar gols que haurien capgirat el sentit del duel.

Quan faltaven deu minuts, Tolrà ha estat el més llest de la classe i, en una acció al primer toc, ha aprofitat el refús d'un pal per agafar per sorpresa i a contrapeu al porter brasiler. Amb l'empat 2-2 el Barça feia justícia als mèrits realitzats, i alhora donava vida a un partit que el Magnus podia haver desequilibrat al contracop. Tiago salvava als brasilers, però Sedano feia el mateix en ocasions més puntuals pels blaugranes.

En els moments de màxima igualtat, el Barça ha tornat a treure caràcter i lluita, i coincidint amb moments de cansament del Magnus, ha reprès la iniciativa, forçant diverses faltes dels brasilers. Providencial ha resultat el porter del Magnus, que ha anul·lat diversos remats clars de jugadors blaugranes en el tram final, on ha patit de valent davant el setge d'un Barça que intentava aprofitar els espais que deixava el seu rival a l'esquena de la seva defensa. La sentència no ha arribat fins dos minuts pel final, quan Sergio Lozano ha culminat una gran acció col·lectiva i ha definit una assistència de Lin.

Tot semblava fet quan, a sis segons pel final, Simi s'ha tret un gran xut des de fora l'àrea que ha entrat per l'escaire de la porteria de Sedano, enviant el partit a la pròrroga. Allà, un Barça més fresc ha intentat cansar encara més a un Magnus que, tot i veure's notablement ofegat, ha resistit sorprenentment, arribant a importunar la porteria de Sedano.

A la tanda de penals, el blaugrana Ferrao ha fallat el segon penal, i els gols de Rodrigo, Simi i Falcao han acabat donant el triomf pel Magnus.