10/12/2016

Les bones sensacions tornen de mica en mica al Barça (0-3)

Luis Suárez fa el primer gol del Barça davant l'Osasuna

BarcelonaEl bon joc va tornant al Barça. Després de moments puntuals d'alegria contra el Madrid i de gaudir contra el Borussia, l'equip de Luis Enrique ha engrescat amb un bon partit al camp de l'Osasuna (0-3),en un duel en què les ocasions desaprofitades a la primera part han afegit emoció a l'exhibició de joc visitant. Exhibició que hauria pogut acabar amb una golejada encara més gran.

A Pamplona s'ha confirmat una norma no escrita: quan el Barça juga tal com s'ensenya a la Masia, amb fidelitat a un estil, sol guanyar. Cal guanyar, però la forma de fer-ho també és clau. A vegades, la possessió ha estat per sobre del 75%, malgrat que alguna contra local ha fet patir la defensa blaugrana.

El joc ha tornat, però l'efectivitat a estones semblava haver marxat. Luis Suárez i Messi han fallat un cop i un altre contra Nauzet abans del descans i, de fet, l'uruguaià només ha marcat a porteria buida a la segona part, en una jugada en què els navarresos han demanat fora de joc, malgrat que Luis Suárez estava darrere la pilota i, per tant, en posició legal. L'efectivitat, efectivament, ha tornat a la segona part.

El Sadar ha vist un partit en què els dos equips han estat prou sincers. L'Osasuna, cuer, s'ha limitat a defensar, buscant alguna contra en què Sergio Léon, l'exdavanter del Llagostera, ha il·lusionat els aficionats locals. El Barça, però, ha arribat a tenir el 80% de la possessió als 25 minuts de joc, encomanant-se a Iniesta, que gairebé ha donat a Luis Suárez una assistència tan bonica com aquella de Laudrup a Romario al mateix estadi i a la mateixa porteria. L'uruguaià, però, ha xutat creuat.

Luis Suárez intenta batre el porter d'Osasuna Nauzet

El primer temps ha estat un monòleg de joc blaugrana. Luis Enrique ha reiterat la seva confiança en André Gomes, titular al centre del camp amb Busquets i Iniesta, i ha situat Arda Turan en atac, que ha ocupat el lloc del sancionat Neymar. A la defensa, descans per a Mascherano, amb Umtiti de titular. Rakitic, doncs, ha perdut avui la titularitat.

Després dels seus tres gols al Mönchengladbach, Arda ha tingut menys pes, malgrat que el Barça ha creat moltes ocasions. Nauzet, l'exporter del Sabadell, ha aturat tres xuts destinats a ser gol de Messi i Suárez, amb bones jugades de Jordi Alba per una banda i Iniesta brillant al centre del camp. De forma incomprensible, però, el gol no ha arribat i l'Osasuna ha avisat en els darrers minuts de la primera part.

A la segona part, Sergio León ha avisat amb una gran vaselina al travesser, però ràpidament el Barça ha recuperat el control del joc, jugant unit i estovant de mica en mica la defensa navarresa. Finalment, ha arribat el 0-1 amb una jugada col·lectiva amb assistència de Jordi Alba a Suárez. El lateral, molt connectat, també s'ha encarregat de fer l'assistència del 0-2 a Messi (min 73) després d'uns minuts amb dues reclamacions de penal, una a cada àrea.

Luis Enrique ha apostat per controlat el matx donant minuts a Denis Suárez per Arda Turan i després a Rafinha per André Gomes, amb la idea de mantenir la possessió, d'intentar que un lluitador Sergio León no seguís liderant atacs en solitari i d'acabar de confirmar així un triomf que posa punt final a la mala ratxa a la Lliga. Ja amb espais, Messi, en el darrer minut, s'ha encarregat de posar el seu segell amb un gran gol, amb jugada individual i un cop de maluc que ha deixat per terra tota la defensa local.

Un triomf acompanyat per bon joc, per control i per l'estil que sol agradar als barcelonistes. El rival era el cuer, però el Barça, de mica en mica, recupera les bones sensacions just abans del derbi amb l'Espanyol.