BARÇA
Esports 11/07/2012

El Barça es queixa però no pot evitar l'indult a Mourinho

José Mourinho i Tito Vilanova no hauran de complir cap partit de sanció a la Supercopa d'Espanya. El president de la Federació Espanyola ha complert el que va dir i ha perdonat totes les sancions.

Albert Solé
2 min
Ángel María Villar, president de la Federació Espanyola, i Sandro Rosell ahir a Madrid.

BARCELONA.No hi ha hagut sorpreses. Ángel María Villar, el president de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), ha complert la seva paraula i ha aplicat una amnistia general a totes les sancions pendents de complir al futbol espanyol -les inferiors a quatre partits-, inclosa la sanció a José Mourinho. El Barça ha intentat fins a l'últim moment que Villar rectifiqués, però no se n'ha sortit, i ahir la Federació va fer oficial una "mesura de gràcia" que permetrà a Mourinho i a Tito Vilanova seure a la banqueta a la Supercopa d'Espanya. El president de la Federació, a més, va treure pit en declaracions a Radio Marca. Quan li van preguntar com havia sigut rebuda l'amnistia, va respondre: "Amb alegria i simpatia". A més, sobre el fet de si les mesures de gràcia són legals o no, va dir: "He vist escrits i articles de catedràtics de dret sancionador que diuen que no tinc la facultat de donar mesures de gràcia, i jo dic que sí que la tinc".

Sandro Rosell, el president del Barça, ja va dir fa setmanes que no estava d'acord amb l'indult i que farien evident la seva oposició. Rosell va anar dilluns a la junta directiva de la RFEF prèvia a l'assemblea d'ahir, en què va demanar la paraula davant de tots els presidents de clubs i federacions i va fer constar en acta que s'oposava a la mesura de gràcia en el cas de Mourinho per haver agredit un altre entrenador, Tito Vilanova. Ahir Toni Freixa, el portaveu del Barça, parlava en nom del president: "Entenem que una agressió mai pot quedar impune". I va afegir: "Aquesta mesura de gràcia no converteix en innocent l'agressor, sinó que en tot cas li concedeix la consciència que pugui seguir agredint impunement. Entenem que és un mal exemple del futbol espanyol que un agressió com la que hi va haver quedi sense càstig ".

Canvi d'estratègia de Rosell

La presència de Rosell dilluns i dimarts a Madrid és un exemple del canvi d'estratègia del Barça en la seva relació amb la Federació Espanyola. Fins ara havia deixat els tractes amb Villar a segones o terceres espases de la directiva -Toni Freixa i Javier Bordas-, però a partir d'ara el president del Barça agafarà més protagonisme i anirà a Madrid més sovint. Al club han detectat que la falta de pes a la Federació els havia perjudicat i han decidit solucionar-ho. "Si volem canviar l'estructura de la Federació cal ser-hi, però no és gens fàcil, com s'ha vist amb el cas de l'indult", afirmen fonts del Barça.

stats