BÀSQUET: LLIGA ACB
Esports 06/08/2011

El Barça Regal fitxarà Wallace amb passaport albanès

El nord-americà Judson Wallace aconseguirà en els pròxims dies un passaport d'Albània que li permetrà fitxar pel Barça Regal sense ocupar plaça de jugador extracomunitari.

àlex Gozalbo
2 min
Judson Wallace, en un partit de la temporada passada.

Barcelona.Judson Wallace va néixer a Atlanta, i, com a nord-americà, la temporada passada va competir amb el Gran Canària 2014 ocupant plaça de jugador extracomunitari. Ara, gràcies a la nacionalitat albanesa que està concretant, fitxarà pel Barça Regal, utilitzant una llicència europea.

En els últims anys, diferents països de l'est d'Europa, com ara Bulgària i Geòrgia, s'han popularitzat per la facilitat amb la qual els esportistes d'elit poden aconseguir la seva nacionalitat. Els representants de jugadors com Marquez Haynes, Nik Caner-Medley, Andrés Rodríguez, A.J. Ogilvy, D'or Fischer, Gerald Fitch i Jayce Carroll també estudien l'obtenció d'una segona nacionalitat.

Wallace, que l'estiu passat va estar molt a prop de fitxar pel Meridiano Alacant, ha tingut una mitjana de 10,5 punts i 6,3 rebots al Gran Canària 2014. En el primer partit contra el Barça Regal va sumar 8 punts i 5 rebots, estadístiques que va superar en el segon (17 i 5).

L'aler pivot de 28 anys ocuparà el rol de Terence Morris a l'equip de Xavi Pascual, ja que és un interior amb bons percentatges de tir.

L'arribada de Judson Wallace no serà l'única que s'anunciarà en els pròxims dies, ja que el Barça Regal també té tancat un acord amb Marcelinho Huertas, base del Caja Laboral. Tan bon punt el jugador i el club basc es posin d'acord en com resoldre una quantitat econòmica que el brasiler té pendent de rebre, l'acord amb el vigent campió de l'ACB es farà oficial.

Huertas va ser escollit la temporada passada com a millor base de l'ACB gràcies a una mitjana de 9,7 punts i 5,8 assistències. Xavi Pascual va destacar abans de disputar les semifinals contra el Caja Laboral la seva habilitat per jugar situacions de bloqueig directe.

Amb l'arribada de Wallace i Huertas, Xavi Pascual disposarà de dotze jugadors, ja que Víctor Sada, Joan Carles Navarro, Joe Ingles, Pete Mickeal, Erazem Lorbek, Fran Vázquez, Boniface Ndong i Kosta Perovic segueixen al club, i Xavi Rabaseda i Chuck Eidson han fitxat aquest estiu.

Derbi català per obrir la Lliga

L'únic dubte és saber quina mesura prendran Joan Creus i Xavi Pascual a la Lliga ACB, en què el nou marc de contractació, que els clubs s'han compromès a mantenir durant almenys quatre temporades, exigeix cinc fitxes de jugadors formats localment per als equips amb 12 integrants. El Barça Regal hauria de cedir Joe Ingles per quedar-se amb tan sols 11 professionals o fer-lo jugar només a l'Eurolliga, en la qual no hi ha la mateixa normativa.

L'ACB va fer públic ahir el calendari de la temporada 2011-2012, que començarà el cap de setmana del 8 i 9 d'octubre amb un derbi català entre l'Assignia Manresa i el FIATC Joventut de Badalona. El Regal Barça, per la seva banda, debutarà a la pista de l'UCAM Múrcia, un nouvingut a la competició.

Una setmana abans, el 30 de setembre i l'1 d'octubre, el Barça Regal, el Bizkaia Bilbao Basket, el Reial Madrid i el Caja Laboral disputaran la Supercopa al Bilbao Arena. El conjunt català buscarà el seu quart títol, fita que li permetria igualar el palmarès del conjunt que entrena el tècnic Dusko Ivanovic.

La competició, que aquesta temporada s'anomenarà Lliga Endesa, continuarà tenint 34 jornades i s'acabarà el primer cap de setmana de maig del 2012.

El primer i esperat clàssic entre el Barça Regal i el Reial Madrid, ara entrenat per Pablo Laso, es disputarà al pavelló del conjunt blanc, el cap de setmana del 3 i 4 de gener.

stats