ACB
Esports 02/10/2011

El Barça Regal prolonga la seva tirania

àlex Gozalbo
2 min
El Barça Regal prolonga la seva tirania

El Barça Regal s'ha acostumat a començar les temporades a cop de títol i ahir va sumar la seva tercera Supercopa consecutiva. El conjunt blaugrana, que perdia de set punts a set minuts del final, va bloquejar l'atac del Caja Laboral per guanyar (73-82) un altre campionat amb el segell que més li agrada: el de la defensa.

El partit va començar desesperant els dos tècnics. Caja Laboral i Barça Regal es van intercanviar cistelles en un primer quart que Dusko Ivanovic i Xavi Pascual no s'havien imaginat així. L'estil d'equip que tots dos entrenadors han planificat aquest estiu ha de ser més vehement i físic al darrere, i prendre la iniciativa.

A aquestes altures de la temporada, el Barça Regal és qui més a prop està d'aquest nivell d'exigència defensiva, però encara es mostra incapaç de mantenir un to estable durant 40 minuts. Quan ho aconsegueix, el rival pateix no només per anotar sinó per completar passades sense perdre la pilota. Quan no, el partit entra en una fase d'intercanvi de punts que no beneficia gens l'equip, ja que, sense defenses, els nivells s'igualen.

A l'espera de recuperar la millor versió de Pete Mickeal, el Barça Regal va competir amb els arguments de la temporada passada; la seguretat al perímetre de Joan Carles Navarro -que va rebre la distinció de millor jugador gràcies a 24 punts- i el joc interior d'Erazem Lorbek. A aquestes dues garanties s'hi van afegir ahir algunes de les novetats d'aquest any: Marcelinho Huertas, Judson Wallace i, sobretot, Chuck Eidson.

L'aler nord-americà, que pot ocupar fins a tres posicions, fa moltes coses bé, però sobretot cap de malament. Això, en moments decisius com l'últim quart, quan el Barça Regal perdia de set punts de diferència, és d'un valor incalculable. Eidson no va perdre cap pilota en gairebé mitja hora de joc.

Ahir va ser l'exemple de la fiabilitat d'un Barça Regal que comença a desmoralitzar els rivals. Divendres va remuntar davant el Reial Madrid i ahir, davant el Caja Laboral. Ningú s'ha reforçat millor que el conjunt de Xavi Pascual, que ja suma vuit títols de primer nivell i demostra una precocitat que espanta.

stats