BÀSQUET: LLIGA ENDESA
Esports 07/11/2011

El Barça Regal supera un Fiatc Joventut amb cara i ulls (82-70)

à.g.

El millor partit dels últims anys entre el Barça Regal i el Fiatc Joventut va finalitzar amb una victòria blaugrana (82-70) que li permet mantenir el lideratge de la Lliga Endesa. El triomf, però, no va ser tan senzill com semblava als 150 segons de partit, quan el marcador assenyalava un contundent 9-0. L'arribada de Salva Maldonado a la banqueta del conjunt verd-i-negre ha transformat la mentalitat d'un equip que pot acabar perdent però que ja no deixa mai de competir, de lluitar.

La Penya és esporgada cada estiu, quan es queda sense bona part dels seus millors jugadors, però té una capacitat per regenerar-se impressionant. Ahir ho va tornar a demostrar presentant en societat Ferran Bassas, un jove base que durant 17 minuts va endreçar l'atac del seu equip. Gràcies a la seva actuació i al bon paper d'Eulis Báez, el Fiatc Joventut va remuntar un desavantatge de 12 punts i es va situar per davant al marcador quan el partit estava en el tercer quart.

Van ser moments en què el Barça Regal va deixar de jugar amb rigor cada pilota, de manera que va acumular pèrdues i va regalar rebots ofensius al rival. Un període curt que l'equip blaugrana va superar amb un parcial de 15-0 a partir del qual ja va ser capaç de controlar el partit. Per fer-ho, Xavi Pascual va necessitar mantenir Marcelinho Huertas i Boniface Ndong més de mitja hora a la pista.

Tot i que només un dels dos equips va guanyar, tots dos conjunts surten reforçats del partit del Palau Blaugrana. El Barça Regal va mantenir el lideratge i el Fiatc Joventut va competir tot i tenir les baixes de Pooh Jeter, Pere Tomàs i Henk Norel, que va ser inscrit en acta i podria debutar dissabte a Valladolid.