BÀSQUET: LLIGA ENDESA
Esports 30/04/2012

El Barça Regal, a un triomf d'assegurar-se el primer lloc

àlex Gozalbo
1 min
Boniface Ndong i Lamont Barnes lluiten per un rebot a Alacant.

BARCELONADels últims deu equips que van finalitzar la temporada regular en el primer lloc tan sols tres van aconseguir acabar la campanya com a campions. Tot i que aquesta dada no invita a l'optimisme, el Barça Regal intentarà certificar aquest dijous la seva primera posició a la classificació amb un triomf contra el Reial Madrid al Palau Blaugrana. Ahir els dos equips van aconseguir guanyar els seus partits, i la diferència de dues victòries es va allargar una setmana més.

El Barça Regal es va imposar a la pista del Lucentum Alacant (57-83), un conjunt que ha anat de més a menys i que ara pateix per no quedar-se fora dels vuit primers llocs, els que donen dret a jugar el play-off pel títol. L'equip blaugrana, que va capturar més del doble de rebots que un rival que no va poder arribar als 60 punts, es va exhibir ofensivament per tercer partit consecutiu. El conjunt blaugrana, en clara fase ascendent de joc, acumula una mitjana de 89,6 punts contra l'Unicaja, el Caja Laboral i el Lucentum Alacant.

El Reial Madrid, en canvi, va tenir més problemes per superar un UCAM Múrcia (80-79) que lluita per no perdre la categoria.

Dues victòries de prestigi

El Fiatc Joventut, que es va imposar per 66-68 a la pista del Caja Laboral, i l'Assignia Manresa, que va guanyar per 78-75 l'Asefa Estudiantes, van aconseguir ahir dues victòries de prestigi. El triomf situa els dos equips catalans amb 15 victòries, encara amb opcions matemàtiques d'aconseguir una plaça entre els vuit primers. A dues jornades del final tenen el vuitè classificat a dues victòries de distància.

stats