MERCAT DE FITXATGES
Esports 20/06/2012

El Barça de Vilanova tindrà més sortides que arribades aquest estiu

A l'espera de tancar el cas de Jordi Alba, el Barça treballa per incorporar un bon central, una operació ara mateix complicada. Vilanova i Zubizarreta també decidiran quins joves marxen cedits.

Toni Padilla
3 min
El Barça de Vilanova tindrà més sortides que arribades aquest estiu

BARCELONA.El mercat de fitxatges del Barça estarà obert fins al final, però a diferència d'altres anys, hi haurà més novetats en el capítol de sortides que no pas en el d'entrades. Tito Vilanova ja treballa amb Andoni Zubizarreta per confeccionar el projecte blaugrana 2012/13, i tal com va dir el dia de la seva presentació, pretén incorporar en primer lloc un lateral i després un central. Res més.

El lateral, evidentment, és el català del València Jordi Alba. Segons s'informava ahir des de diferents mitjans valencians, l'operació es podria tancar abans d'aquest cap de setmana. En principi el València segueix decidit a demanar 15 milions d'euros pel lateral que va fitxar ara fa cinc anys per tot just 600.000 euros. Però l'equip valencià hauria acceptat que una part dels diners fos en concepte de variables. Les negociacions, doncs, avancen pas a pas, euro a euro, en la bona direcció.

En canvi, fitxar un bon central serà complicat. Zubizarreta té clar que només es fitxarà un jugador que per nivell o experiència millori el que hi ha a la casa, és a dir, Andreu Fontàs, Marc Muniesa i Marc Bartra. I després de descartar per diners Thiago Silva, la possibilitat de fitxar Javi Martínez també s'allunya, ja que l'Athletic Club també demana una xifra molt per sobre dels 20 milions que podria pagar el Barça per un defensa. La secretaria tècnica blaugrana, però, té altres noms a la cartera.

Tres cedits?

I fins que no es decideixi si es fitxa o no un central, tampoc es decidirà qui marxa del primer equip, motiu pel qual l'estiu blaugrana serà llarg. Tito Vilanova no vol una plantilla gaire gran, i ara mateix el tècnic de Bellcaire d'Empordà tindria 26 jugadors més Tello, amb fitxa del Barça B. Cal recordar que aquesta temporada quatre futbolistes del filial (Montoya, Bartra, Muniesa i Jonathan dos Santos) passen a formar part del primer equip per contracte. És a dir, que entre tres i cinc jugadors marxaran.

Són pocs els jugadors que realment poden marxar traspassats aquest estiu. Tito Vilanova ja ha deixat clar que Dani Alves no es toca, així que queden les possibilitats de vendre Ibrahim Afellay o Seydou Keita. Així, l'opció escollida per Andoni Zubizarreta i Vilanova és cedir algun d'aquests jugadors joves a altres equips en què puguin jugar més i mantenir-ne, per tant, la propietat. La idea en cap cas seria vendre aquests futbolistes, tot i que si arriba una oferta econòmicament molt bona, el Barça s'ho podria pensar. Marc Muniesa, Andreu Fontàs i Jonathan dos Santos, doncs, són els grans candidats a marxar cedits, i hi ha clubs interessats. El problema és que, exceptuant el cas de Jonathan, caldrà esperar per veure si finalment es troba un bon central al mercat de fitxatges.

Unzué, al Racing

Abans de tancar aquestes operacions, però, el Barça confia tancar del tot el cos tècnic de Vilanova. Si dilluns es van renovar els encarregats d'analitzar els partits amb vídeo, Domènec Torrent i Carles Planchart, ara falta saber qui serà el tècnic dels porters.

Ahir, de fet, el Barça va fer públic que marxa del club el que ha estat l'entrenador de porters fins ara, Juan Carlos Unzué, que tenia contracte fins al 2013. De fet, ja se sabia que marxaria del primer equip, però sonava com a nou tècnic del juvenil. Al final, però, Unzué ha rebut una oferta per ser l'entrenador del Racing de Santander. El seu lloc segurament l'ocuparà José Ramón de la Fuente. El català, que ara estava treballant a l'Hèrcules, ja es va reunir dilluns amb el club blaugrana per mirar d'arribar a un acord que podria anunciar-se avui mateix.

stats