Esports 31/07/2012

El Barça accepta jugar el 26-S amb l'equip que vulgui Tito

Al matí la Federació proposa jugar la Supercopa el 26 de setembre, però amb els primers equips. El Barça respon a la tarda que ho accepta, però sense condicions. I l'Espanyol, molest, s'inclina pel no.

A.s.
2 min
El Barça accepta jugar el 26-S amb l'equip que vulgui Tito

BARCELONA.La Federació Catalana de Futbol (FCF) i la Generalitat no volen suspendre definitivament la Copa i la Supercopa de Catalunya i ahir van proposar als clubs finalistes una nova data: el 26 de setembre, un dimecres sense competició entre dues jornades de Lliga. Les dues institucions, a més, els van donar un termini de 48 hores per respondre a la proposta, que manté la mateixa idea de sempre, que han de jugar els primers equips. Ahir mateix a la tarda el Barça ja va anunciar que sí que accepta jugar la Supercopa en la data triada per la Federació, però en un comunicat escrit va deixar molt clar que no accepta les condicions que posen la Federació i la Generalitat: "Presentarem el millor equip disponible que decideixin els tècnics", diu el comunicat, en el qual a més s'afirma que ningú ha de dir als seus entrenadors quin és el millor equip per jugar una competició.

Al matí, el president de la Federació Catalana, Andreu Subies, després de reunir-se amb el Barça, l'Espanyol, el Nàstic, el Manlleu i la Generalitat, havia decidit donar una nova oportunitat al Barça amb una nova data, però va exigir que "els clubs juguin la Supercopa amb els mateixos jugadors que jugarien una altra competició", i no va parar de repetir la paraula "compromís". "Si juguem el dia 26 de setembre serà perquè hi ha la garantia que tothom ho farà amb la primera plantilla", va afegir Subies. Per tant, la posició del president de la Federació al matí i el comunicat del Barça a la tarda no van en la mateixa línia.

L'Espanyol parlarà avui

El tercer implicat en aquest conflicte, l'Espanyol, ahir encara no s'havia pronunciat oficialment, però segurament ho farà durant el dia d'avui. De totes maneres, el malestar que hi havia ahir a la directiva blanc-i-blava amb les declaracions d'Andreu Subies del matí, i en general amb el conflicte en la Supercopa, fan intuir que la resposta a la proposta de jugar el 26 de setembre podria ser negativa. Fonts de l'Espanyol van afirmar ahir a aquest diari que no els va agradar que el president de la Federació no fos més clar a l'hora d'explicar que la responsabilitat que avui no es pugui jugar la Supercopa a Montjuïc com estava previst és del Barça. "Sóc respectuós amb la decisió del Barça de voler-hi portar el filial, tot i que no era el compromís al qual havíem arribat", va dir Subies al matí, evitant el conflicte, cosa que va molestar, i molt, l'Espanyol. La Federació no hi dirà la seva fins que els blanc-i-blaus no es pronunciïn.

El president de la Federació, però, no vol trencar les relacions amb el Barça, ja que si s'anul·la definitivament la competició deixaran d'ingressar entre 100.000 i 150.000 euros que han de servir per ajudar econòmicament el futbol català.

stats