Esports 22/08/2012

El Barça vol cedir o traspassar tres jugadors

La idea és cedir Jonathan dos Santos i vendre Afellay i Fontàs, però el central de Banyoles no vol marxar del club. Dos Santos tampoc veu clar deixar el club tot i l'interès del Sevilla.

J.m./t.p.
2 min
Andreu Fontàs durant el Trofeu Joan Gamper, perseguint l'exblaugrana Maxi López.

BARCELONA.El Barça ja no té pensat fitxar més jugadors, però manté obert el seu mercat de fitxatges per alleugerir la plantilla. La idea del club és poder obrir la porta a tres jugadors durant els pròxims dies, però no serà fàcil.

Qui sembla que té més opcions per marxar és Jonathan dos Santos, que ja fa setmanes que sona com a nou reforç del Sevilla, un club que ha demanat la seva cessió. El futbolista, però, ha demanat al Barça seguir al primer equip, ja que creu que pot guanyar-se el dret de jugar prou minuts vestit de blaugrana. L'acord entre el Sevilla i el Barça per a una cessió d'un any amb opció de compra dels sevillans és gairebé total, però el jugador no ho veu clar. És una situació similar a la d'Andreu Fontàs, que està decidit a seguir al Barça per guanyar-se un futur al Camp Nou.

Tito Vilanova i Andoni Zubizarreta, però, creuen que el central de Banyoles no tindrà minuts i ja han decidit confiar més en Marc Bartra, que sembla destinat aquesta temporada a fer vida amb el primer equip. El Barça ja ha escoltat ofertes per Fontàs i va estar molt a prop de tancar un acord per vendre el defensa a l'Ajax d'Amsterdam, però Fontàs segueix encaparrat a no marxar. L'Ajax va arribar a reunir-se amb el club durant la gira per Göteborg i Bucarest, però van topar amb els somnis del jugador, que vol quedar-se al Camp Nou. A diferència de Jonathan dos Santos, el club no tindria cap problema a vendre el jugador, ja que alliberaria massa salarial, permetria millorar les xifres d'un estiu amb dos fitxatges i evitaria la situació incòmoda de tenir a la casa un jugador que cada dia sembla amb menys opcions d'aconseguir un lloc com a titular.

Amb Afellay la situació és clara: el Barça el vol vendre. L'holandès no va costar gaire (uns 3 milions d'euros) i no ha tingut sort. Ara mateix, el Zenit de Sant Petersburg sembla el club més ben situat per endur-se aquest jugador. El club rus, però, no vol pagar ara mateix més de tres milions, i el Barça intenta tancar aquesta operació amb beneficis. El tècnic del campió de la lliga de Rússia, Luciano Spalletti, ha fet públic que Afellay és un jugador que encaixaria, però les negociacions no són fàcils.

Tello, camí de ser renovat

L'agenda d'Andoni Zubizarreta també inclou les renovacions. El secretari tècnic va admetre ahir que ja ha començat les negociacions amb Cristian Tello per renovar-li el contracte, que expira el 2013: "Hem iniciat les converses. Sóc optimista i espero poder-ho tancar aviat". Sobre Marc Muniesa, lesionat de gravetat al genoll, Andoni Zubizarreta ha admès que finalment no tindrà fitxa del primer equip: "Quan es recuperi per al mercat d'hivern, valorarem quina opció és la més bona". El futur del defensa català podria passar per seguir al filial o marxar a un altre club.

stats