LLIGA ENDESA
Esports 09/01/2012

El Barça fa els deures, mentre que el Manresa i el Joventut cauen

David R. Jover

Jornada agredolça per als equips catalans de la Lliga Endesa. Tan sols el Barça Regal va poder vèncer el seu partit: va superar el Lucentum Alacant per 63-49. La defensa dels blaugranes va ser excepcional, sense fissures, però encara li falta encert en atac, ja que té més problemes dels previstos per anotar. Això provoca que, quan juguen a domicili en pistes d'equips importants (Montepaschi Siena, Caja Laboral o Reial Madrid), els homes de Xavi Pascual pateixin molt quan entren al partit i acabin perdent. "Ara no estem al nostre millor nivell, també perquè no tenim tots els jugadors, però millorarem perquè ara arriba el tram decisiu de la temporada amb el Top 16 de l'Eurolliga i la Copa del Rei", va comentar Boniface Ndong després del partit. El pivot senegalès va afegir: "En atac no pararem de treballar per millorar".

D'altra banda el Fiatc Joventut va caure a casa contra el Caja Laboral (57-74) en un matx marcat pel mal segon quart dels verd-i-negres. Un parcial dels vitorians de 2 a 23 en cinc minuts va condemnar la Penya, que va marxar al descans sis punts per sota (36-42) quan al primer període dominava per deu punts. A la represa el matx es va tornar a igualar (50-54), però en l'últim quart un altre parcial de 7 a 20 dels d'Ivanovic va trencar definitivament el partit. Pel que fa a l'Assignia Manresa, va estar a punt de fer saltar la sorpresa a la pista de l'Asefa Estudiantes (76-70), però no va poder ser. Els 21 punts de Downs van ser neutralitzats pels 20 punts i 8 rebots de Granger, decisiu en el triomf.