Barça
Esports 03/04/2011

El Barça emprèn el camí al títol amb un avantatge de vuit punts

L'equip de Pep Guardiola torna als entrenaments aquest dilluns a les 11 hores per preparar el partit de la Lliga de Campions, que es jugarà dimecres a les 20.45 hores

Efe
3 min
Els jugadors del Barça celebren el gol aconseguit al Madrigal per Piqué.

BarcelonaEl Barcelona compta amb una renda de vuit punts a falta de vuit jornades pel final de Lliga, cosa que li permetrà fer front a l'últim esprint amb relativa tranquil·litat, a falta d'un partit que es presenta com el punt d'inflexió, el que jugaran al Bernabéu d'aquí a de dues jornades Barça i Madrid.

La sorpresa de dissabte a la nit, en què es va ajuntar la victòria del Barça a Vila-real (0-1) i la derrota del Madrid contra l'Sporting (0-1), ha possibilitat que la Lliga hagi donat un gir espectacular per posicionar-se a favor dels blaugrana, que tenien en el partit de dissabte invertides moltes expectatives.

De fet, al Barcelona no es contemplava l'ensopegada del Madrid, fet que oferia un calendari a curt termini, en el cas d'una victòria contra el Vila-real, de poder arribar al Bernabéu amb prou renda com per sortir encara líders en el cas no sumar el triomf.

Però sorprenentment el camí se li ha aplanat, a un Barça pletòric que ahir a la nit va jugar amb mig equip nou, a causa de les sancions i lesions, però que no va defraudar respecte al futbol amb el qual brilla l'equip blaugrana amb totes les seves peces.

El camí, malgrat seguir sent costa amunt, no està tan pronunciat com quan el Barcelona va haver d'encarar tres sortides seguides d'altura, com les visites al camp del València, Sevilla i Vila-real, en les quals ha aconseguit dues victòries i un empat, aquest últim en el Sánchez Pizjuán.

El calendari de Lliga que es presenta pel Barcelona és de quatre partits al seu estadi, contra l'Almeria, Osasuna, Espanyol i Deportivo, i quatre més com a visitant, contra del Reial Madrid, Reial Societat, Llevant i Màlaga.

Els vuit punts d'avantatge que gaudeix el Barcelona respecte al Madrid és la diferència més àmplia que ha tingut des que en la jornada 13 es va fer amb el liderat, després de guanyar al Madrid per 5-0 al Camp Nou.

Des d'aleshores, el Barcelona es va acomodar amb avantatges d'entre dos i quatre punts fins a la jornada 21, en la qual el Madrid va perdre al camp de l'Osasuna i la distància per els barcelonistes es va ampliar als set punts.

Van tornar a reduir-se fins als cinc en dues jornades (després de l'empat del Barça a Gijón), però que en les últimes tres va tornar als set per l'empat del Madrid a La Corunya.

Dissabte a la nit a Vila-real el Barça va quallar un partit en el qual va invertir totes les seves cartes per aconseguir la pilota i no permetre que el Vila-real, un dels equips que millor tracta l'esfèric a la Lliga, disposés d'ell, com així va passar al Camp Nou, on malgrat el 3-1 per al Barcelona, l'equip valencià va arribar a torturar els barcelonistes durant molts minuts.

Amb aquesta idea de futbol, el Barça va sortir vencedor del Madrigal, també en part perquè en les comptades ocasions de gol clar que va disposar el Vila-real va aparèixer un apoteòsic Víctor Valdés, que amb tres intervencions precises va permetre al seu equip aconseguir la victòria, que va arribar per un gol de Gerard Piqué, en una acció que va aixecar dubtes per si el defensa es va arribar a col·locar la pilota amb la mà abans d'afusellar-lo.

Al marge d'aquesta acció, el Barcelona va tornar a exhibir un joc poderós al qual el Vila-real va caure sotmès, malgrat comptar amb jugadors contrastats per aconseguir el lideratge del joc.

Amb el triomf a Vila-real, el Barcelona suma la seva tretzena victòria lluny del Camp Nou i està a una d'un nou rècord, que podria buscar d'aquí a dues setmanes al Bernabéu, on els dos equips es mesuraran dies abans de tornar a enfrontar-se a València a la final de la Copa del Rei.

Abans que aquest partit de Lliga arribi, el Barcelona jugarà dos partits al Camp Nou, un de Lliga contra l'Almeria, en què tornarà a tenir nombroses baixes, i contra el Xakhtar Donetsk, corresponent a l'anada dels quarts de final de la Lliga de Campions.

L'avantatge a la Lliga amb aquests vuit punts de diferència i la comoditat que atorga aquest matalàs respecte del Madrid permetrà al Barcelona afrontar els tornejos de Copa i Lliga de Campions amb un altre pols.

Després de la victòria de dissabte a la nit, el Barcelona ha descansat aquest diumenge i ha programat un nou entrenament per a aquest dilluns a les 11 hores a la seva Ciutat Esportiva, per preparar el partit de la Lliga de Campions, que es jugarà dimecres a les 20.45 hores al Camp Nou.

stats