Esports 27/05/2016

El Barça va per feina i fa miques el Fuenlabrada al Palau

Tomic castiga els madrilenys en un partit decidit abans del descans

T.p.
Satoransky va ser un dels jugadors destacats del partit, ja que va donar 9 assistències als seus companys.

BarcelonaEl Barça Lassa no vol dedicar més temps del necessari a la primera eliminatòria del play-off de la Lliga Endesa, i va derrotar el Montakit Fuenlabrada per un clar 99-65 en un Palau Blaugrana amb una entrada fluixa. L’equip de Xavi Pascual va anar martiritzant amb el seu fons d’armari els visitants i va mantenir sempre un nivell alt de joc. El nom propi més destacat, malgrat que només va jugar 19 minuts, va ser el del croat Ante Tomic, autor de 15 punts i 9 rebots, amb un 30 de valoració.

L’inici dels play-off es va tenyir de blaugrana ja de bon inici: parcial d’11-0, amb tres triples de Doellman, Perperoglou i Satoransky. Inicialment, Perperoglou va encarregar-se de mossegar un rival incapaç d’aturar el líder de la fase regular, amb 13 punts en un primer quart en què els homes de Xavi Pascual ja van escapar-se per 19 punts (31-12). Tomic, dominant el joc sota la cistella, convertia el partit en un malson per als visitants, incapaços d’aturar ni el joc interior ni l’exterior del Barça.

Pascual va gaudir d’un partit en què gairebé tots els seus jugadors van poder carregar-se d’optimisme. Carlos Arroyo, que reclama més minuts, en va tenir en un segon quart en què va trobar com a aliats Vezenkov i Samuels com a executors. I Navarro també va voler gaudir del seu moment de protagonisme amb la seva primera cistella just abans del descans (54-32).

Al tercer quart el Barça va aconseguir arribar als 27 punts (66-39), en un festival ofensiu local. De fet, l’equip de Xavi Pascual va establir un nou rècord d’assistències en un partit de play-off, en repartir-ne un total de 29, de les quals 9 van ser d’un Satoransky en un gran estat de forma. Sense Pau Ribas, el Barça Lassa va cruspir-se un Fuenlabrada que ja havia fet prou classificant-se per als play-off en l’última jornada. L’equip madrileny, però, mai va poder buscar les pessigolles a un Barça autoritari amb cinc jugadors amb 10 punts o més.

Durant l’últim quart, Pascual va donar descans als seus millors jugadors, els suplents van mantenir el rival sempre lluny en el marcador i el Barça es va quedar a un sol punt d’arribar als 100. Si guanya diumenge a Fuenlabrada, el Barça ja serà a les semifinals.