BARÇA
Esports 12/03/2016

La disfressa de cada dia de Messi dessagna el Getafe (6-0)

El Barça goleja els madrilenys amb un equip ple de suplents i una exhibició ofensiva de l'argentí, que ha tornat a fallar un penal

Albert Llimós
Celebració del Barça

BarcelonaEl tren avança desbocat i ningú vol perdre la seva plaça, encara que sigui a l'últim vagó, la dels viatgers puntuals que compren el bitllet en els trajectes més plàcids. El Barça ha agafat velocitat de creuer, les peces giren a la perfecció i l'engranatge carbura a màxima intensitat. Ja poden faltar cinc futbolistes titulars, que la màquina és incansable, dirigida per un Leo Messi que no es cansa de posar carbó. Contra el Getafe, l'argentí se n'ha fet un fart, un golàs i tres assistències, en la golejada 6 a 0 dels catalans contra el club d'Ángel Torres. L'únic taca, un nou penal errat. Messi ha tirat ras i fluix a l'esquerra de Guaita, i ha fallat el vuitè penal dels quinze llançats aquesta Lliga.

La invisibilitat de Claudio Bravo en el partit d'aquesta tarda al Camp Nou, exemplifica la superioritat d'un líder que descompta una parada més al seu llarg viatge. El xilè ha tocat sis pilotes durant la primera part, totes plàcides, per ajudar a la sortida de la pilota dels centrals blaugranes.

Luis Enrique ha aprofitat l'arribada del Getafe per donar descans a cinc jugadors titulars, entre ells, Luis Suárez, que aquesta temporada només havia descansat contra el Llevant a la primera volta. Aleix Vidal ha corregut com Alves, Mathieu ha anticipat com Mascherano, Sergi Roberto ha ordenat com Busquets, Arda ha equilibrat com Rakitic, Munir ha golejat com Suárez, i l'equip no se n'ha ressentit ni un pèl.

Sang al vestidor madrileny

Al minut 7, Juan Rodríguez en pròpia porta ja ha deixat entreveure que seria un malson per als madrilenys, atacats per un Jordi Alba intens i profund en el carril esquerre. Uns minuts més tard, Munir ha caçat una passada (més involuntària que intencionada) de Messi per fer el seu tercer gol en Lliga. Després ha estat Neymar qui ha aprofitat l'assistència de l'argentí per superar Guaita pel pal llarg. Quedava el millor per arribar. Abans del descans, Messi ha rebut d'esquenes i amb un control de primeres trepitjant la pilota, ha deixat un rival enrere, i ha superat el porter madrileny des de la frontal amb un xut fortíssim i escorat.

El Barça ha passat per sobre del Getafe, que la primera volta va enfadar-se amb els catalans per la irrupció en zona mixta d'alguns jugadors disfressats per celebrar Halloween. Aquesta tarda, el malestar madrileny s'ha focalitzat en Neymar i la seva exuberància estètica, buscant sempre l'un contra un amb recursos que no han agradat els visitants.

A la represa, el conjunt de Luis Enrique ha seguit bolcat sobre la porteria de Guaita. Neymar, infiltrat entre els centrals, ha tornat a aprofitar la passada de Messi per tornar a marcar, provocant l'onada dels més de 87.500 espectadors que han acudit a l'estadi. Només uns minuts més tard, Arda ha marcat el 6 a 0 de xilena, amb l'esquerra.

La mitja dotzena de gols ha segellat el partit. A partir de l'hora de joc, la maquina ha frenat en sec. Samper, Vermaelen i Bartra han tingut els seus minuts. El Barça ha acabat amb només tres titulars habituals sobre de la gespa, Neymar, Messi i Bravo.