HOQUEI PATINS
Esports 01/06/2013

El Barça d’hoquei patins cau eliminat a les semifinals de la Lliga Europea als penals (4-4)

El Benfica es converteix en el primer finalista de la Lliga Europea després que els blaugranes només siguin capaços de transformar un penal a la tanda decisiva

Jordi Graell
Sergi Fernández, desolat al final del partit

BarcelonaEl Barça d’hoquei patins s’ha acomiadat de la Lliga Europea a les semifinals després d’empatar a quatre amb el Benfica i en un partit que s’ha hagut de resoldre a la tanda de penals, on el conjunt portuguès ha aconseguit el bitllet per la final gràcies als gols de Tuco Ábalos i del jugador català i exblaugrana Marc Coy. Un matx que ha quedat marcat també pels incidents ocorreguts abans de començar entre l’afició del conjunt amfitrió de la final four, el Porto, i el Benfica, que ha acabat amb l’expulsió del pavelló d’aficionats del Benfica.

El Benfica s’ha avançat ben aviat amb un gol de Carlitos López al minut 3, que ha desviat un xut des de mitja pista de Tuco Ábalos. A partir d’aquest moment, ha començat un atac i gol blaugrana, però una vegada i una altra els homes de Ricard Muñoz topaven una vegada i una altra amb el porter Ricardo Silva. A més, els portuguesos han intentat augmentar l’avantatge abans del descans amb contraatacs molt ràpids, però llavors ha emergit la figura de Sergi Fernández per mantenir vius el Barça en el partit.

Finalment, poc abans d’arribar a la mitja part ha arribat la recompensa a la insistència blaugrana amb els gols de Pablo Álvarez, que ha aprofitat una gran assistència de Sergi Miras, i un gol afortunat de Sergi Panadero, que han establert el 2-1 amb què s’arribaria al descans.

La segona part ha començat d’allò més moguda, ja que un penal a favor del Benfica que ha suposat una targeta blava per Marc Gual ha estat aprofitat per Luis Viana per tornar a empatar el partit. Els dos equips, però, s’anaven carregant de faltes i no han tardat en arribar les faltes directes. Primer ha tingut l’opció Carlos López, però ha rebut la resposta de Sergi Fernández. En canvi, Marc Torra no ha desaprofitat l’ocasió per tornar a situar els blaugranes per davant en el marcador.

Encara quedava temps i una altra execució impecable de penal de Luis Viana, que ha tornat a enganyar Fernández pel mateix cantó, ha significat l’empat a tres. El mateix Viana ha vist poc després una targeta blava rigorosa, però en aquesta ocasió Marc Torra no ha pogut superar a Pedro Henriques, el porter que s’encarrega de substituir el titular Ricardo Silva en l’execució de jugades a pilota aturada. El Barça, però, ha acabat aprofitant la superioritat numèrica, i gràcies a un bon xut des de la banda de Sergi Miras, els blaugranes s’han col·locat amb un 4-3 a manca de nou minuts que, tal i com anava el partit, semblava que acabaria sent definitiu.

Els portuguesos han lluitat contra el rellotge i finalment han forçat la quinzena falta blaugrana quan només quedava un minut pel final. Tot i que Sergi Fernández ha aconseguit aturar amb el casc el llançament de Carlos López, el mateix jugador argentí s’ha encarregat poc després d’enviar el partit a la pròrroga amb un xut que ha passat per sota les cames de Fernández.

A la pròrroga els dos equips han decidit no arriscar i tot indicava que s’acabaria arribant als penals, però a manca d’un minut pel final del temps extra, l’exblaugrana Carlos López ha rebut una targeta blava que ha donat una ocasió d’or a Marc Torra per certificar la classificació del Barça, però ha tornat a topar amb Henriques. Tot i la inferioritat lisboeta, el partit s’ha hagut de decidir als penals, on Henriques s’ha convertit en l’heroi del seu equip en encaixar només un gol de Mia Ordeig i en què ha aturat fins a tres llançaments blaugranes.

El rival del Benfica a la final de demà serà el seu etern rival, el Porto, que ha eliminat el Valdagno (9-7).