LA GIRA D'ESTIU
Esports 30/06/2011

El Barça negocia ser rebut per Obama a la Casa Blanca

La directiva del FC Barcelona negocia ser rebut oficialment a la Casa Blanca, a Washington, aquest pròxim estiu dins del marc de la gira del club, segons va informar ahir Catalunya Ràdio.

T.p.
2 min
Barack Obama durant una roda de premsa a  la Casa Blanca de Washington.

Barcelona.La pròxima gira del Barça pels Estats Units podria tenir una cita molt especial a Washington, segons va informar ahir Catalunya Ràdio. La directiva fa setmanes que negocia poder ser rebuts en audiència oficial a la Casa Blanca, aprofitant que un dels tres partits que el club té tancats per a l'estiu serà a Washington, el 30 de juliol.

Si les negociacions arriben a bon port caldrà veure si el president Barack Obama és l'encarregat de rebre els futbolistes del Barça. L'opció més probable, però, seria que l'equip fos rebut institucionalment per la primera dama, Michelle Obama. La figura de la dona del president té un perfil molt destacat i una oficina pròpia a l'ala est de l'edifici. L'acte es podria celebrar a l'East Room, la sala més gran de la Casa Blanca.

El Barça, però, no perd l'esperança de poder aconseguir tancar el que seria un acte històric si hi hagués la presència d'Obama. De totes maneres, les negociacions són molt complicades per l'agenda del president, que curiosament aquesta setmana ha rebut un equip de futbol, els Colorado Rapids, campions de la Lliga professional nord-americana. Els Rapids van guanyar la Lliga fa més de tres mesos, però no s'havia trobat un forat a l'agenda d'Obama fins ara. En la visita, el president va fer broma en rebre una samarreta de l'equip comparant-se amb Lionel Messi.

Als Estats Units és un costum que els equips que guanyen les lligues professionals (bàsquet, hoquei sobre gel, futbol americà, beisbol i futbol) siguin rebuts pel president. El que és estrany és veure un equip de futbol estranger visitant la Casa Blanca amb el president fent d'amfitrió, com pretén el Barça.

Trobada amb Bill Gates

El Barça treballa en altres fronts per poder treure el màxim rendiment publicitari a aquesta gita. El club té pràcticament tancada una trobada amb Bill Gates, l'empresari fundador de Microsoft. Gates està interessat a conèixer Messi i desitja tenir una trobada institucional amb els representants del Barça, de manera que les fonts consultades per Catalunya Ràdio es mostren molt optimistes pel que fa aquesta trobada, que també es podria fer servir per parlar de negocis.

Una gira amb tres escales

El Barça serà a Washington el 30 de juliol, on jugarà el primer partit de la gira, precisament contra el rival de la final de Wembley, el Manchester United. Els blaugranes arribaran dos dies abans a la capital dels Estats Units en un vol provinent de Munic, on hauran jugat dos amistosos corresponents a la Copa Audi. Un cop hagin jugat amb el United, els homes de Pep Guardiola continuaran la seva gira amb un partit a Miami contra el Milan (3 d'agost) i un altre contra el Club America de Mèxic a Dallas. Aquest últim partit serà el 6 d'agost, i a continuació el primer equip tornarà a Barcelona per preparar la Supercopa. I potser ho farà amb els records de la trobada a la Casa Blanca amb el president dels Estats Units.

stats