Esports 26/08/2012

El Barça B no pot amb el Castilla

A.s.
El madridista Jesé mira de superar el jove lateral esquerre del Barça B, Alejandro Grimaldo.

El Barça B va perdre ahir el segon partit de la temporada, i encara no ha puntuat en aquest inici de Lliga de Segona. La derrota d'ahir va fer fins i tot més mal que el 4-5 de l'Almeria al Miniestadi, ja que va ser contra el filial del Reial Madrid. Quan tothom lloa la feina de La Masia enfront de la Fábrica, una derrota com la d'ahir contra el Castilla, encara que sigui en la segona jornada de la temporada, cou una mica. La derrota va ser força clara i sense gaires objeccions, encara que el tercer gol blanc fos en un clar fora de joc. El Castilla va ser millor en el global dels 90 minuts, i el Barça B, tot i el reforç de luxe de Sergi Roberto, no va reaccionar fins a encaixar el 3-1. A més, l'estrella del filial blaugrana, Gerard Deulofeu, no va poder superar quasi en cap ocasió el lateral Casado, i va veure com Eusebio el canviava als 55 minuts, després del 3-1 i amb una targeta groga.

La primera meitat, molt fluixa del Barça B, va començar amb un gol del local Juanfran als 10 minuts. El Barça B ho intentava, però el filial blanc estava més ben col·locat sobre el camp. I fruit d'això, als 23 minuts Tcherychev, en una jugada personal que va fer xocar dos defenses blaugranes amb els seus dríblings, va marcar el 2-0.

Abans del descans, però, el Madrid B va donar vida al Barça B amb un gol en pròpia porteria força ridícul. Deulofeu va xutar una falta a l'àrea, un defensa va rebutjar la pilota amb el cap a l'aire i el porter Mejías no va calcular com queia la pilota del cel i es va acabar ficant la pilota dins la porteria. El 2-1 del descans semblava un resultat generós amb el Barça B.

A la segona part Eusebio va buscar la reacció i va fer entrar Kiko Femenía per Dongou per mirar d'obrir més el camp. Però el Castilla va marcar el 3-1 tot just començar -Óscar Plano-, en una acció en claríssim fora de joc. De fet, l'àrbitre assistent tenia el banderí aixecat, però l'àrbitre principal va considerar que el fora de joc era posicional, i va desautoritzar el seu ajudant.

El partit es tornava molt complicat per al filial blaugrana, però es van posar les piles i van començar a buscar la porteria amb ganes. Tot i això, Deulofeu, que no va tenir el dia, després de veure una targeta groga, va ser substituït per Sergio Araujo. Tot i necessitar gols, Eusebio se la va jugar fent sortir Deulofeu de la gespa.

Una internada del lateral dret Balliu a l'àrea del Castilla va acabar en un penal dubtós comès per Nacho. Sergi Roberto no va fallar des dels 11 metres, i els d'Eusebio van veure possibilitats de puntuar a Valdebebas a pesar del mal inici. Era el minut 70 i quedava temps.

En els últims 20 minuts el Barça B ho va intentar de totes maneres, però la falta de punteria o el porter Mejías van impedir l'empat. El Castilla també va tenir alguna ocasió al contracop, però al final el marcador ja no es va moure. L'expulsió final de Sergi Gómez, ja en el temps afegit, va ser una anècdota.