Esports 07/02/2012

El Barça, premi Laureus al millor equip del 2011

El premi Laureus al millor equip del 2011 és l'últim trofeu del Barça. Sandro Rosell va rebre el guardó en una gala en què Djokovic va ser escollit com el millor esportista de l'any, per davant de Leo Messi.

T. Padilla / A. Solé
2 min
El Barça, premi Laureus  al millor equip del 2011

BARCELONA.El Barça ha estat escollit com a millor equip de l'any 2011 a la gala dels premis Laureus que es va celebrar ahir a Londres. L'equip blaugrana ha guanyat aquest premi per primer cop des que es van crear (2000), i tot i que el 2009 també n'era candidat -l'any dels 6 títols-, l'equip GP Brown de Fórmula 1 el va superar. Aquest any els rivals del Barça en la categoria de millor equip del 2011 eren els All Blacks, la selecció de rugbi de Nova Zelanda, campiona del món; els Dallas Mavericks, campions de la NBA; la selecció anglesa de criquet, i la selecció japonesa de futbol femení, campiona del món. Aquest és el segon cop que un club de futbol guanya aquest premi, després del Manchester United l'any 2000. El 2010 el premi va ser per a la selecció espanyola de Vicente del Bosque, i el 2006 per a la selecció italiana, totes dues campiones del Mundial de futbol. I el 2004 el premi se'l va endur la campiona d'Europa de futbol, Grècia.

Sandro Rosell va recollir el premi i va afirmar a dalt de l'escenari que el secret del Barça és "al cor, on tenim els colors". "Tots som aficionats del club, com els nostres pares i avis". Josep Guardiola va parlar a través d'un missatge de vídeo en què va afirmar que "el Barça és més que un club, i com la gent de Laureus, també creiem que l'esport pot ajudar molt la gent".

En la categoria de millor esportista individual del 2011, Leo Messi competia amb Novak Djokovic, Usain Bolt, Cadel Evans, Dirk Nowitzki i Sebastian Vettel. El premi l'ha guanyat el tenista serbi, que ha fet un any 2011 brillant. Ha pres el número 1 a Rafa Nadal després de guanyar-ho quasi tot: l'Open d'Austràlia, l'Open dels Estats Units i Wimbledon, a més de la Copa Davis i cinc Masters 1000. Djokovic agafa el relleu de Rafa Nadal com a millor esportista, en una categoria que va guanyar Roger Federer quatre anys seguits (del 2004 al 2007).

L'altra categoria en què el Barça estava representat era la de millor reaparició esportiva de l'any, amb Éric Abidal, però no va ser l'escollit. L'esportista premiat va ser el jugador de golf Darren Clarke.

La resta de premis van ser per a l'atleta Vivian Cheruiyot com a millor esportista femenina, el jugador de golf Rory McIlroy com a esportista revelació, l'atleta Oscar Pistorius com a millor esportista amb discapacitat i Kelly Slater com a millor esportista d'aventura. L'exjugador Bobby Charlton va rebre el premi d'honor per la trajectòria professional.

David Cameron

Sandro Rosell i Carles Vilarrubí, vicepresident del Barça, van assistir a la gala en representació del club i dels jugadors Messi i Abidal. Rosell va explicar que la política del club és "que els jugadors se centrin en el partit durant les 48 hores anteriors". "Per aquest motiu els jugadors no han volat a Londres", va afegir.

Aprofitant el desplaçament a Londres, Rosell, Vilarrubí i el president de Laureus Espanya i membre del Patronat de la Fundació del Barça, Gabriel Masfurroll, van ser rebuts pel primer ministre britànic, David Cameron, en una recepció que va tenir lloc a Downing Street. Rosell va regalar a Cameron una samarreta del Barça.

stats