FUTBOL
Esports 01/07/2012

El Barça es reforça al darrere

Un cop fitxat Jordi Alba, el Barça vol completar la defensa amb la incorporació d'un central. El club blaugrana disposa de 26 milions d'euros per contractar un futbolista amb experiència.

à.g.
2 min
Tito Vilanova i Andoni Zubizarreta han incorporat un lateral i ara busquen fitxar un central.

BARCELONAQuan el 15 de juny Tito Vilanova va ser presentat com a nou entrenador del Barça, el tècnic no va amagar les cartes i va ser clar amb les necessitats de l'equip: "Volem reforçar la defensa amb un lateral esquerre i un central. I al davant no hi ha previst fitxar ningú", va dir. Amb Jordi Alba ja al Barça, la prioritat del club blaugrana és, doncs, incorporar un central.

El nou tècnic blaugrana, que compta amb Carles Puyol, Gerard Piqué, Javier Mascherano i Andreu Fontàs per jugar al centre de la defensa, considera prioritària la incorporació d'un central per reforçar el Barça 2012-13. A més d'aquest fitxatge, Andoni Zubizarreta, el director de l'àrea esportiva blaugrana va explicar fa uns mesos que Marc Bartra s'incorporaria al primer equip.

Tal com va explicar Sandro Rosell, el president del Barça, el club va preveure gastar aquest estiu 40 milions d'euros en fitxatges. L'equip blaugrana disposa, doncs, de 26 milions, més el que pugui aconseguir amb la venda d'algun futbolista, per contractar un central amb experiència. La idea del club és apostar per un jugador capaç de rendir des del primer dia.

El Barça va anunciar un benefici de 40 milions d'euros, una situació que li va permetre eixugar una part del deute acumulat, que ara se situa al voltant dels 340 milions d'euros.

Opció sobre Botía

El Barça ha aconseguit allargar un parell de setmanes l'opció preferent que, a canvi de cinc milions d'euros, tenia sobre Alberto Botía i que caducava ahir. Juanma López, el representant del central de l'Sporting, està intentat traspassar el jugador. A la llista d'equips que s'han interessat pel futbolista hi ha el Benfica, l'Atlètic de Madrid, el Màlaga i el Sevilla. El club blaugrana podria treure profit d'un hipotètic traspàs o utilitzar el jugador per abaratir el cost d'un altre fitxatge.

stats