BÀSQUET - LLIGA ENDESA
Esports 21/06/2012

El Barça sacseja el mercat a la recerca de pivots

àlex Gozalbo
2 min

BARCELONA.Quatre dels cinc jugadors interiors del Barça Regal acaben contracte aquest estiu, cosa que ha obligat Joan Creus, el secretari tècnic, i Xavi Pascual, l'entrenador, a buscar solucions. El club blaugrana no farà ús de la clàusula de renovació de Kosta Perovic, esperarà la decisió d'Erazem Lorbek (vol provar sort als San Antonio Spurs) i Fran Vázquez (té oferta de l'Unicaja i els Orlando Magic no hi renuncien) i mantindrà Boniface Ndong a la recambra, a l'espera de veure com evoluciona el mercat.

"Tot just he iniciat les converses amb Xavi Pascual per analitzar la situació. Haurem de combinar les respostes dels jugadors que acaben contracte amb les nostres intencions", diu Joan Creus a l'ARA.

Després de la negativa de Semih Erden, que va considerar insuficient l'oferta econòmica del Barça Regal per deixar els Cleveland Cavaliers (NBA), el club està intentant el fitxatge de Nathan Jawai (Unics Kazan). El pivot, que ja té oferta de l'entitat blaugrana, encaixa en les necessitats de l'equip, que vol millorar les situacions de bloqueig directe i condicionar més el joc a prop de les dues cistelles. Un dels inconvenients té a veure amb les seves especials característiques físiques (125 quilos), que no li permeten entrenar-se amb la continuïtat i la intensitat que Xavi Pascual exigeix.

Astorat pels preus que demanen jugadors com Ersan Ilyasova i Richard Hendrix i condicionat per una situació fiscal molt més estricta que la d'altres països europeus, el Barça Regal s'ha interessat pels altres interiors i també ha preguntat per Vitor Faverani (València Basket), Kaloyan Ivanov (Lucentum Alacant) i Ante Tomic (Reial Madrid).

Els Rockets també volen Sada

Els Memphis Grizzlies no són l'únic equip de la NBA que aspira a contractar Víctor Sada, el base pel qual també s'han interessat els Houston Rockets. La franquícia de Texas, que durant aquesta temporada ha seguit les evolucions del català amb Gersson Rosas i Arturas Karnisovas, aspira a convèncer el jugador de Badalona, que queda lliure.

stats